12. juni 2017

Nyopdukket værk føjes til Ditlev Blunck-udstillingen

En privat ejer af et smukt Madonna billede fik en glædelig overraskelse, da værket for nyligt blev renset, og Ditlev Bluncks signatur kom til syne. Den danske guldaldermaler Ditlev Blunck, der i sin tid fik en udvisning af kongedømmet, formentlig pga. en homoseksuel handling, og dermed røg ud på et sidespor i dansk kunsthistorie, er for tiden genstand for en stor udstilling på Nivaagaards Malerisamling.

Læs mere her »


21. marts 2017

Nivaagaards Malerisamling får ny direktør

Andrea Rygg Karberg er fra 1. juni 2017 ansat som ny direktør på Nivaagaards Malerisamling, hvor hun efterfølger Michael Bjørn Nellemann. Andrea Rygg Karberg er 46 år gammel og mag.art. i kunsthistorie. Hun har gennem de seneste ti år skabt en række succesfulde udstillinger på ARKEN Museum for Moderne Kunst, hvor hun har fungeret som museumsinspektør.

Læs mere her


2. marts 2017

Politisk videokunst i Verdens Mindste Kunstbiograf

7. marts – 30. juni 2017

Under overskriften En ny verden præsenterer Nivaagaards Malerisamling fire videoværker af Nenad Milcevic, Damir Avdagic, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og kunstprojektet Other Story, der alle behandler det at være flygtning og konsekvenserne heraf.

Værkerne vises i Verdens Mindste Kunstbiograf, som det seneste år har fungeret som et selvstændigt rum for videokunst, hvor publikum har kunnet opleve en række videoværker, der på hver deres måde har fortalt noget om videokunstens historie og/eller aktuelle tilstand. En ny verden er den sidste i rækken af fire tematiske visninger.

Læs mere her »

 


Februar 2017

Køb nu billetter online

Det nye sæsonprogram er landet og det er spækket med foredrag og koncerter og meget mere. Som noget nyt kan du købe billetter til arrangementerne og almindelige entrebilletter online på www.billetto.dk

Det er stadig muligt også at købe billetter i receptionen på museet.


November 2016

Julestue, korsang, juletræssalg, gløgg, æbleskiver og andet godt!

Det er gråt, det er koldt, det er mørkt! På Nivaagaards Malerisamling har vi derfor travlt med at få sat gang i juleaktiviteterne. Allerede torsdag den 24. november lægger vi ud med åbning af Jette Frölichs Julestue. Et eventyrligt univers, der hurtigt får enhver til at glemme alt om vejrliget og lade sig forføre af Jettes smukke design. Temaerne er i år feen, julerosen og hjertet.

Museet har siden sommeren inviteret dygtige amatørkor fra Nordsjælland til at åbne museet med sang hver anden lørdag. I anledning af julen vil der fra lørdag den 26. november og hver lørdag frem til jul lyde en blanding af klassiske toner og julesang fra Søjlesalen. Også onsdag den 14. december synger Fredensborg Slotskirkes Pigekor julen ind ved en aftenskoncert, hvor gæster kan nyde en klassisk julemiddag før koncerten.

Er det ikke nok til at sætte gang i julehumøret, kan man de tre weekender i december på parkeringspladsen, hos spejderne De Vilde Svaner, købe Nivås flotteste juletræ. Overskuddet fra salget går til Svanernes årlige udflugt.

I museumsbutikken vil der være gode juletilbud med bl.a. Storm P. juleark og puslespil, og selvfølgelig deltager cafeen også i alle juleaktiviteterne med gløgg, æbleskiver, og lækre juletallerkener.

 

Jette Frölichs Julestue er åben fra den 24. november til den 22. december
Tirsdag – fredag kl. 11-19 Weekender kl. 11-17 Læs mere her

Juletræssalget foregår lørdage og søndage kl. 10 -15 i de tre adventsweekender op til jul med start lørdag den 3. december.

Korkoncerterne finder sted lørdage kl. 11
26. november Gladsaxe Kammerkor
3. december Sletten Sangkor
10. december Tikøb og Gurre Kirkers børne- og ungdomskor
17. december Helsingør Kammerkor

Korkoncerterne er gratis når entreen til museet er betalt

 Julekoncert med Fredensborg Slotskirkes Pigekor, onsdag den 14. december kl. 19.30. Pris 150 kr. Halv pris for årskortholdere. Bestil plads på tlf. 49 14 10 17 eller info@nivaagaard.dk

Julemiddag onsdag den 14. december kl. 18. Pris 175 kr. Bordreservation nødvendig. Tlf. 53 85 10 17


Juli 2016

Fra videokunst til billedkunst

29. juni – 2. oktober 2016

Biografen på Nivaagaards Malerisamling er hidtil overvejende blevet brugt til at vise film om kunstnere. Men nu skal der ske noget nyt. Fra juni 2016 til juni 2017 vil vi således vise en række film af kunstnere.

Læs mere her »


Juli 2016

Lægger man vejen forbi Nivaagaards Malerisamling dette efterår, er chancen for at støde ind i et arrangement stor. Det bevidner et fyldigt program, som netop er udgivet i lille folderformat, lige til at stikke i baglommen.

Nivaagaards Malerisamling har gennem flere år skabt summende liv på museet ved at udbyde diverse aktiviteter såsom croquis, tegneundervisning, gratis dialogskabende omvisninger m.m. Onsdage og torsdage er oftest belagt med jazz – og klassiske koncerter eller foredrag. Denne sæson har museet valgt at lægge særlig vægt på lokalhistoriske beretninger med nedslag i blandt andet jernalderen og industrialiseringen, herunder Malerisamlingens grundlægger og Nivå-egnens store mæcen Johannes Hage samt om Nivå under 2. verdenskrig. Foruden klassiske kunstnære foredrag, eksempelvis om adelens behov for at blive portrætteret i Guldalderen, har museet i anledning af efterårets store særudstilling om Storm P. som billedkunstner også inviteret en mængde foredragsholdere til at gå i dybden med det 20. århundredes danske humorist. Den store interesse for museets skæve tiltag med ’Reservat for truede ord’ har foranlediget et nyt tiltag til månedlige ordvandringer i reservatet. Alle disse vandringer, visninger, fortællinger og aktiviteter kan belejligt suppleres med et besøg i museets cafe, både om dagen og på hverdagsaftener.

Læs mere i kalenderen


Juli 2016

Den postimpressionistiske maler fra Cahors Henri Martin trækker et stort publikum til Nivaagaards Malerisamling!

Siden åbningen den 27. maj, hvor både HKH Prins Henrik og den franske ambassadør Francois Zimeray holdt taler, har både trofaste stamgæster og nye gæster fra Sverige lagt vejen forbi museet.

Det er altid en udfordring at trække gæster på museum i de varme måneder af året. Derfor glæder vi os over, at den franske og meditative stemning i særudstillingen har sommerlig appel til publikum,’ siger museumsdirektør Michael Bjørn Nellemann. Ved udgangen af juni havde godt 24.000 gæster besøgt Nivaagaards Malerisamling i 2016, og selv om både den blomstrende park og den nye cafe har udgjort trækplastre, kommer publikum primært for at se de poetiske landskaber fra Cahors.

De store aviser har anmeldt udstillingen flot, og heldigvis fortsætter den frem til 25. september.@