1. september 2017

Nye farver i museumsbutikken, nye udstillinger på væggene, nye madtiltag på menukortet og nyt blik på samlingen. Gæster kan glæde sig til de mange små og større tiltag på museet, som starter fra fredag den 1. september med genåbning af museet og cafeen kl. 17. Denne aften og den følgende uge kan man blandt andet få en forsmag på nyophængingen af museets faste samling. Andrea Rygg Karberg, der tiltrådte som museumsdirektør 1. juni, kaster i den forbindelse sit blik på samlingen ved et foredrag torsdag den 7. august kl. 19.30.

Et andet tiltag er en udstilling i museets nymalede cafe med gamle kulturhistoriske fotos og genstande fra Nivå. Malerisamlingens grundlægger Johannes Hage ejede også ringovnen, hvorfra mange fortællinger og fotos eksisterer. Også den gamle lokale valuta Nivaapenge bliver udstillet. Dette var et særligt pengesystem, som Johannes Hage indførte, og som hans ansatte kunne købe naturalier for i hans landbrug. De smukke fotos af Hage, af arbejderne på teglværket og af Nivå i en svunden tid kan ligeledes opleves fra fredag den 1. september kl. 17. Lørdag den 2. og søndag den 3. september fejrer cafeen de nye rammer med en lækker brunchbuffet fra kl. 10.30-14 og et overdådigt kaffe-kagebord fra kl. 14-17. Bordbestilling er nødvendig på 53 85 10 17.

Den spændende uge med aktiviteter såsom filmvisning, croquis, puslespil, ordvandring, m. fl., er opvarmning til særudstillingerne Stille uro. Immanuel Ibsen og Dansk guldalder x 2. Ordrupgaard besøger Nivaagaard, som begge åbner søndag den 10. september.

 


12. juni 2017

Nyopdukket værk føjes til Ditlev Blunck-udstillingen

En privat ejer af et smukt Madonna billede fik en glædelig overraskelse, da værket for nyligt blev renset, og Ditlev Bluncks signatur kom til syne. Den danske guldaldermaler Ditlev Blunck, der i sin tid fik en udvisning af kongedømmet, formentlig pga. en homoseksuel handling, og dermed røg ud på et sidespor i dansk kunsthistorie, er for tiden genstand for en stor udstilling på Nivaagaards Malerisamling.

Læs mere her »


21. marts 2017

Nivaagaards Malerisamling får ny direktør

Andrea Rygg Karberg er fra 1. juni 2017 ansat som ny direktør på Nivaagaards Malerisamling, hvor hun efterfølger Michael Bjørn Nellemann. Andrea Rygg Karberg er 46 år gammel og mag.art. i kunsthistorie. Hun har gennem de seneste ti år skabt en række succesfulde udstillinger på ARKEN Museum for Moderne Kunst, hvor hun har fungeret som museumsinspektør.

Læs mere her


2. marts 2017

Politisk videokunst i Verdens Mindste Kunstbiograf

7. marts – 30. juni 2017

Under overskriften En ny verden præsenterer Nivaagaards Malerisamling fire videoværker af Nenad Milcevic, Damir Avdagic, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og kunstprojektet Other Story, der alle behandler det at være flygtning og konsekvenserne heraf.

Værkerne vises i Verdens Mindste Kunstbiograf, som det seneste år har fungeret som et selvstændigt rum for videokunst, hvor publikum har kunnet opleve en række videoværker, der på hver deres måde har fortalt noget om videokunstens historie og/eller aktuelle tilstand. En ny verden er den sidste i rækken af fire tematiske visninger.

Læs mere her »

 


Februar 2017

Køb nu billetter online

Det nye sæsonprogram er landet og det er spækket med foredrag og koncerter og meget mere. Som noget nyt kan du købe billetter til arrangementerne og almindelige entrebilletter online på www.billetto.dk

Det er stadig muligt også at købe billetter i receptionen på museet.


November 2016

Julestue, korsang, juletræssalg, gløgg, æbleskiver og andet godt!

Det er gråt, det er koldt, det er mørkt! På Nivaagaards Malerisamling har vi derfor travlt med at få sat gang i juleaktiviteterne. Allerede torsdag den 24. november lægger vi ud med åbning af Jette Frölichs Julestue. Et eventyrligt univers, der hurtigt får enhver til at glemme alt om vejrliget og lade sig forføre af Jettes smukke design. Temaerne er i år feen, julerosen og hjertet.

Museet har siden sommeren inviteret dygtige amatørkor fra Nordsjælland til at åbne museet med sang hver anden lørdag. I anledning af julen vil der fra lørdag den 26. november og hver lørdag frem til jul lyde en blanding af klassiske toner og julesang fra Søjlesalen. Også onsdag den 14. december synger Fredensborg Slotskirkes Pigekor julen ind ved en aftenskoncert, hvor gæster kan nyde en klassisk julemiddag før koncerten.

Er det ikke nok til at sætte gang i julehumøret, kan man de tre weekender i december på parkeringspladsen, hos spejderne De Vilde Svaner, købe Nivås flotteste juletræ. Overskuddet fra salget går til Svanernes årlige udflugt.

I museumsbutikken vil der være gode juletilbud med bl.a. Storm P. juleark og puslespil, og selvfølgelig deltager cafeen også i alle juleaktiviteterne med gløgg, æbleskiver, og lækre juletallerkener.

 

Jette Frölichs Julestue er åben fra den 24. november til den 22. december
Tirsdag – fredag kl. 11-19 Weekender kl. 11-17 Læs mere her

Juletræssalget foregår lørdage og søndage kl. 10 -15 i de tre adventsweekender op til jul med start lørdag den 3. december.

Korkoncerterne finder sted lørdage kl. 11
26. november Gladsaxe Kammerkor
3. december Sletten Sangkor
10. december Tikøb og Gurre Kirkers børne- og ungdomskor
17. december Helsingør Kammerkor

Korkoncerterne er gratis når entreen til museet er betalt

 Julekoncert med Fredensborg Slotskirkes Pigekor, onsdag den 14. december kl. 19.30. Pris 150 kr. Halv pris for årskortholdere. Bestil plads på tlf. 49 14 10 17 eller info@nivaagaard.dk

Julemiddag onsdag den 14. december kl. 18. Pris 175 kr. Bordreservation nødvendig. Tlf. 53 85 10 17@