9. marts 2018

Johannes Hage, stifteren af Nivaagaards Malerisamling, overdrog i 1908 sin private kunstsamling til offentligheden. Glæden ved at give er uløseligt forbundet med museets historie, og den kan du nu få del i ved selv at blive støttegiver.

Nivaagaards Malerisamling indkøber fortsat værker til samlingen, primært inden for dansk guldalder. Vi har brug for din hjælp – bliv støttegiver for min. 200 kr.

Støttebeløbet går ubeskåret til indkøb af kunst til Nivaagaards Malerisamling og er afgørende for, at museet har status som indsamlingsorganisation og kan søge om momsfradrag.

Læs mere og bliv støttegiver her »


1. september 2017

Nye farver i museumsbutikken, nye udstillinger på væggene, nye madtiltag på menukortet og nyt blik på samlingen. Gæster kan glæde sig til de mange små og større tiltag på museet, som starter fra fredag den 1. september med genåbning af museet og cafeen kl. 17. Denne aften og den følgende uge kan man blandt andet få en forsmag på nyophængingen af museets faste samling. Andrea Rygg Karberg, der tiltrådte som museumsdirektør 1. juni, kaster i den forbindelse sit blik på samlingen ved et foredrag torsdag den 7. august kl. 19.30.

Et andet tiltag er en udstilling i museets nymalede cafe med gamle kulturhistoriske fotos og genstande fra Nivå. Malerisamlingens grundlægger Johannes Hage ejede også ringovnen, hvorfra mange fortællinger og fotos eksisterer. Også den gamle lokale valuta Nivaapenge bliver udstillet. Dette var et særligt pengesystem, som Johannes Hage indførte, og som hans ansatte kunne købe naturalier for i hans landbrug. De smukke fotos af Hage, af arbejderne på teglværket og af Nivå i en svunden tid kan ligeledes opleves fra fredag den 1. september kl. 17. Lørdag den 2. og søndag den 3. september fejrer cafeen de nye rammer med en lækker brunchbuffet fra kl. 10.30-14 og et overdådigt kaffe-kagebord fra kl. 14-17. Bordbestilling er nødvendig på 53 85 10 17.

Den spændende uge med aktiviteter såsom filmvisning, croquis, puslespil, ordvandring, m. fl., er opvarmning til særudstillingerne Stille uro. Immanuel Ibsen og Dansk guldalder x 2. Ordrupgaard besøger Nivaagaard, som begge åbner søndag den 10. september.

 


12. juni 2017

Nyopdukket værk føjes til Ditlev Blunck-udstillingen

En privat ejer af et smukt Madonna billede fik en glædelig overraskelse, da værket for nyligt blev renset, og Ditlev Bluncks signatur kom til syne. Den danske guldaldermaler Ditlev Blunck, der i sin tid fik en udvisning af kongedømmet, formentlig pga. en homoseksuel handling, og dermed røg ud på et sidespor i dansk kunsthistorie, er for tiden genstand for en stor udstilling på Nivaagaards Malerisamling.

Læs mere her »


21. marts 2017

Nivaagaards Malerisamling får ny direktør

Andrea Rygg Karberg er fra 1. juni 2017 ansat som ny direktør på Nivaagaards Malerisamling, hvor hun efterfølger Michael Bjørn Nellemann. Andrea Rygg Karberg er 46 år gammel og mag.art. i kunsthistorie. Hun har gennem de seneste ti år skabt en række succesfulde udstillinger på ARKEN Museum for Moderne Kunst, hvor hun har fungeret som museumsinspektør.

Læs mere her


2. marts 2017

Politisk videokunst i Verdens Mindste Kunstbiograf

7. marts – 30. juni 2017

Under overskriften En ny verden præsenterer Nivaagaards Malerisamling fire videoværker af Nenad Milcevic, Damir Avdagic, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og kunstprojektet Other Story, der alle behandler det at være flygtning og konsekvenserne heraf.

Værkerne vises i Verdens Mindste Kunstbiograf, som det seneste år har fungeret som et selvstændigt rum for videokunst, hvor publikum har kunnet opleve en række videoværker, der på hver deres måde har fortalt noget om videokunstens historie og/eller aktuelle tilstand. En ny verden er den sidste i rækken af fire tematiske visninger.

Læs mere her »

 @