Hele verden gå på digital opdagelse på Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaards Malerisamling er blevet en del af Googles digitale kunst- og kulturformidlingsprojekt Arts & Culture. Museet kommer således i selskab med nogle af de største internationale museer som MoMa i New York, Louvre i Paris og Tate i London.

Nivaagaards Malerisamling lancerer på Arts & Culture med onlineudstillingen ‘9 masterpieces from the Nivaagaard Collection’ og 207 af museets øvrige værker, som kunstinteresserede fra hele verden fra denne dag kan fordybe sig i blot ved et klik.

9 mesterværker

Med et ønske om at genoprette Danmarks omdømme og ånd efter det brutale nederlag i krigen i 1864 byggede grundejer og politiker Johannes Hage et offentligt galleri med sin private samling af de fineste eksempler på europæisk kunst.

I årene 1895-1905 opbyggede Johannes Hage sin samling af europæisk kunst fra renæssancen og barokken og dansk kunst fra guldalderen. 30. september 1908 konverterede han sin private kunstsamling til en uafhængig institution, som skulle være åben for offentligheden.

Et par år tidligere havde Hage hyret arkitekten Johan Schrøder til at rejse et lille tempel til kunstsamlingen nær Nivaagaards hovedbygning. I dette nye tempel udstillede Hage sin voksende samling af europæiske mesterværker, hvoraf ni er del af onlineudstillingen ‘9 Masterpieces from The Nivaagaard Collection’.

Nivagaards Malerisamling bliver det 15. danske indslag i Google Arts & Culture. I januar 2019 blev også Visit Copenhagen del af det gode selskab med to onlineudstillinger ‘Arne Jacobsen’s Copenhagen‘ og ‘Modern Danish architecture and the story of a livable city‘, som understreger Københavns position som en af verdens førende designhovedstæder.

Om Google Arts & Culture

Google Arts & Culture samarbejder med flere end 1200 internationale museer, gallerier og institutioner fra 70 lande for at gøre deres udstillinger tilgængelige for alle online.

Gå på opdagelse i samlinger kureret af eksperter fra de mest berømte museer og bliv rørt af historier afbildet i tusindvis af fotos, videoer, manuskripter og kunstværker. Bliv klogere på forskellige folkeslag og kulturer, besøg stederne i VR og lær om de begivenheder, der formede vores verden. Find dine yndlingskunstværker, lav dine egne samlinger og del dem med venner.

Danmark har sit eget undersite på Google Art & Culture ligesom også København har:


Hele verden kan gå på digital opdagelse i samlingen
@