• Gastro-omvisninger

Gastro-omvisninger

Mad og kunst hænger smukt sammen – både når malerierne i samlingen på kulturhistorisk vis oplyser os om madens betydning hos vore forfædre, og som en sanselig nydelse vi kan forkæle os selv med dagligt.

På Malerisamlingen inviterer vi denne sæson gæsterne med ind i gastronomiens univers, når vi tilbyder vin-, portvins-, cider- og ølsmagning på ved fire forskellige gastro-omvisninger.

 

Fredag 8. september
Gastro-omvisning: Smag på kunsten – Italiens vin og mad
I kunsten er vinen et symbol på velstand, livsnydelse og skønhed. Vi begynder aftenen med en vinsmagning præsenteret af cafeens egen restauratør Richard Roth. Derefter en omvisning i udstillingerne med motiver af vin, osteriscener, pinjetræer, m.m.
Tilbage i museets cafe samles indtrykkene ved en to-retters menu tilberedt med udgangspunkt i vin og malerier.

Læs mere og køb billet her » (udsolgt)

 

Fredag 13. oktober
Gastro-omvisning: Smag på kunsten – Portvin og portugisisk mad
I kunsten er vin og portvin et symbol på velstand, livsnydelse og skønhed. Vi begynder aftenen med en vinsmagning præsenteret af cafeens egen restauratør Richard Roth. Derefter en omvisning i udstillingerne med motiver af fragtskibe og scener, hvor der drikkes vin- og portvin. Tilbage i cafeen samles indtrykkene ved en to-retters menu tilberedt med udgangspunkt i portvin og malerier.

Læs mere og køb billet her »

 

Fredag 10. november
Gastro-omvisning: Smag på kunsten – Cider og mortens and
I århundreder har vi været fascineret af æblet, hvilket også Malerisamlingens værker illustrerer. Vi starter aftenen med en cidersmagning fra Fejø præsenteret af cafeens egen restauratør Richard Roth. Derefter en omvisning i udstillingerne med motiver af æblet og fortællinger om dets stærke symbolikker. Tilbage i cafeen samles indtrykkene ved en to-retters Mortens And-menu tilberedt med udgangspunkt i æbler og malerier.

Læs mere og køb billet her »

 

Fredag 8. december
Gastro-omvisning: Smag på kunsten – Øl og julemad
Øl går igen på flere af samlingens værker og giver indblik i både guldalderens og barokkens folkelivskultur. Vi begynder aftenen med en juleølsmagning præsenteret af cafeens egen restauratør Richard Roth. Derefter en omvisning i udstillingerne med motiver af øllet og øldrikkende godtfolk. Tilbage i cafeen samles indtrykkene ved en to-retters julemenu tilberedt med udgangspunkt i øl og malerier.

Læs mere og køb billet her »


@