• Litteratur på museet
  • Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi præsenterer dette efterår fire prisvindende forfattere, som enkeltvis den sidste torsdag i måneden, besøger Malerisamlingen og fortæller om deres seneste bog samt det intense arbejde med at skrive den.

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger valgt af kredsen selv.

 

Læsekreds

Gratis

Torsdag den 10. august kl 17
Vi læser ‘Sommerhus’ af Amalie Laulund Trundsø. Vi følger en piges barndomsbeskrivelser af familiens sommerhusture ved Sejrøbugten, hvor man som læser både kan mærke varmen fra bålet, sandet mellem tæerne og de knirkende trappetrin op til soveværelset på husets øvre etage. (2016)

Torsdag den 21. september kl 17
Vi læser ‘Folkets Skønhed’ af Merete Pryds Helle. Slægtskrønike som er bygget over forfatterens forældres historie. Om Marie som vokser op i en fattig daglejer-familie på Langeland i 1930’erne. Hun møder elektrikerlærlingen Otto og flytter til København, hvor hun kæmper med at finde sig til rette som husmor i 1960’ernes parcelhustilværelse. (2016)

Torsdag den 19. oktober kl 17
Vi læser ‘Tyven’ af Ulrik Langen. De fleste af os har hørt historien om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802, men hvem var den mand, der på så kynisk vis ødelagde de danske oldtidsklenodier? (2015)

Torsdag den 9. november kl 17
Vi læser ‘Hambros Allé 7-9-13’ af Lotte Kaa Andersen. Romanen tegner et skarpt og underholdende portræt af livet under overfladen på Danmarks dyreste villavej, hvor tre meget forskellige nabopar må kæmpe en udmattende kamp for det gode liv.

 

Forfatteraftener

Pris 60 kr. Halv pris for årskortholdere. Entreen er gratis, hvis man medbringer bogen (ikke udlånsbøger)

Torsdag den 17. august kl 17
Amalie Laulund Trundsø om sin bog ‘Sommerhus’. Amalie Laulund Trudsø fortæller om sin selvbiografiske roman med nærværende barndomsskildringer af de evigt lange somre i familiens sommerhus. Forfatteren, som oprindelig kommer fra Humlebæk, blev med bogen ’Sommerhus’, nomineret til årets litterære talent ved årets Blixenpris 2017.

Torsdag den 28. september kl 17
Merete Pryds Helle om sin bog ‘Folkets Skønhed’. For sin seneste roman vandt Pryds Helle De Gyldne Laurbær i 2016 og Politikens Litteraturpris 2016. Hør hende fortælle om sit forfatterskab og om bogen, som er baseret på forfatterens egen familiehistorie fra 1930’ernes førkrigstid.

Torsdag den 26. oktober kl 17
Ulrik Langen om sin bog ‘Tyven’. Ulrik Langen er en af Danmarks mest anerkendte og læste historikere. Oplev Langens fantastiske evne til at give fortiden liv, når han fortæller om manden, der stjal guldhornene og det store forskningsarbejde bag den anmelderroste bog.

Torsdag den 16. november kl 17
Lotte Kaa Andersen om sine bøger ‘Hambros Allé 7-9-13’ og ’100 dage’. Som nomineret til BogForums debutantpris 2015 og Læsernes Bogpris 2016 er Lotte Kaa Andersen stærkt fra start i sit forfatterskab. Hør hende fortælle om sine to bøger, hvis historier er inspireret af hendes eget liv i Hellerup.


@