,
  • Litteratur på museet
  • Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi præsenterer dette forår fire anmelderroste forfattere, som enkeltvis den sidste torsdag i måneden, besøger Malerisamlingen og fortæller om deres seneste bog samt det intense arbejde med at skrive den

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger valgt af kredsen selv. Der er ingen tilmelding til læsekredsen, man dukker bare op.

 

Læsekreds

Gratis

Torsdag den 18. januar kl 17
Vi læser ‘Medskyldig’ af Simon Glinvad. Simon Glinvad udforsker i sin roman hverdags-skylden, gennem børne- og ungdomserindringer med et mylder af ligusterliv og møjsommelige hverdage hos bedsteforældrene.
Læs mere her »

 

Torsdag den 15. februar kl 17
Vi læser ‘Som pesten’ af Hanne-Vibeke Holst. Hvad vil vi stille op, hvis vi trues af en pandemisk influenza, der globalt set risikerer at slå millioner af mennesker ihjel, hvis sundhedssystemet bryder sammen, og der ikke er nok vaccine? “En roman om et af vor tids værst tænkelige mareridt og om de tunge beslutninger, der vil falde på få personers skuldre.”
Læs mere her »

 

Torsdag den 15. marts kl 17
Vi læser ‘Et skrig til himlen’ af Lars Kjædegaard. Da et kvindelig driver i land på Fyn, bliver makkerparret Anita Hviid og Thor Belling sat på sagen. Romanen er den 11. i serien af Kjædegaards krimigåder, der kan læses som et selvstændigt klassisk mordmysterie.
Læs mere her »

 

Torsdag den 12. april kl 17
Vi læser ‘Doktor Bagges anagrammer’ af Ida Jessen. Vigand Bagge er distriktlæge i Thyregod i de første årtier af 1900-tallet. Den dødeligt syge, men pligtopfyldene læge kan ikke sove om natten, så i stedet sidder han oppe og bekæmper sine indre dæmoner ved enten at lave anagrammer eller skrive om hverdag og fortid og ægteskabet med Lilly.
Læs mere her »

 

Forfatteraftener

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere. Entreen er gratis, hvis man medbringer den fysiske bog (ikke udlånsbøger)

Torsdag den 25. januar kl 17
Simon Glinvad om sin bog ‘Medskyldig’. Simon Glinvads nyeste roman handler om at finde sig til rette med sit ansvar. Ansvar for sin familie, i samfundet og i forhold til sig selv. Hør Glinvad fortælle om sin bog, der opererer på mange niveauer og i grænselandet mellem fiktion og virkelighed, mellem erindring og handling og mellem kunsten og hverdagslivet.
Læs mere og køb billet her »

 

Torsdag den 22. februar kl 17
Hanne-Vibeke Holst interviewes om sit forfatterskab og sin seneste bog Som pesten, med den research og de tanker som lægger bag arbejdet med den.
Læs mere og køb billether »

 

Torsdag den 22. marts kl 17
Lars Kjædegaard om sin bog ‘Et skrig til himlen’. Lars Kjædegaard fortæller om sit forfatterskab og sin seneste roman ’Et skrig til himlen’, der er den 11. i serien af selvstændige krimigåder, som Kjædegaard mestrer med satire og socialt engagement.
Læs mere og køb billet her »

 

Torsdag den 19. april kl 17
Ida Jessen om sin bog’Doktor Bagges anagrammer’. For sin seneste roman har Ida Jessen trukket mange flotte anmeldelser hjem. Hør hende fortælle om sit forfatterskab og romanen, som også er en selvstændig fortsættelse til den prisbelønnede ’En ny tid’.
Læs mere og køb billet her »


@