• Litteratur på museet
  • Litteratur på museet
  • Litteratur på museet
  • Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi har samlet en alsidig vifte af forfattere, som hver sidste torsdag i måneden besøger Malerisamlingen og fortæller om deres seneste bog samt det intense arbejde med at skrive den.

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger valgt af kredsen selv samt nogle af museets aktuelle foredragsholdere.

Læsekreds

Gratis

Torsdag den 19. januar kl 17
Vi læser ’De søvnløse’ af Kim Leine (2016). Kim Leine udfolder alle sine sproglige og litterære talenter i en generøs og humoristisk fortælling, der foregår i et døgn på et sygehus i en lille bygd i Østgrønland i 2025, mens krigen raser i Europa.

Torsdag den 16. februar kl 17
Vi læser ‘Den afskyelige’ af Charlotte Weitze. En tankevækkende og underholdende roman om kærlighed, fanatisme og klimaforandringer, der på ekstrem men humoristisk vis serverer et alvorligt budskab.

Torsdag den 23. marts kl 17
Vi læser ‘Tit er jeg glad’ af Jens Christian Grøndahl. Den lille roman er formet som et brev fra den 70-årige Ellinor til hendes afdøde veninde Anna, hvor Ellinor ser tilbage på sit liv som et væv af tilfældige hændelser, der formede hendes skæbne.

Torsdag den 20. april kl 17
Vi læser ‘Punktum’ af Olav Hergel. Tiderne har lænket journalisten MikkelHaslund til net-redaktionen på et stort dagblad. Han er en forvirret, bedrevidende midaldrende mand, som er ved at blive kørt over af den tid, han lever i. En dag trodser han sin chef i et opgør, der får fatale konsekvenser. Det er ved at være deadline. For aviserne. For journalistikken. For ham selv.

Torsdag den 11. maj kl 17
Vi læser ‘Den inderste fare’ af Birgithe Kosovic. Et politisk-personligt romanportræt af den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand, Erik Scavenius.

 

Forfatteraftener

Pris 60 kr. Halv pris for årskortholdere. Entreen er gratis, hvis man medbringer bogen.

Torsdag den 26. januar kl 17
Malene Gruve om sin bog ’Alene, du’. En personlig fortælling om de valg og fravalg der følger et liv med anoreksi og angst – fortalt i ord og billeder.

Torsdag den 23. februar kl 17
Charlotte Weitze om sin bog ‘Den afskyelige’. Charlotte Weitze har skrevet en dystopisk fremtidsroman, der diskuterer klima og klimaforandringer. Hør om Weitzes arbejde med bogen, og de økopolitiske dilemmaer, bogen behandler.

Torsdag den 30. marts kl 17
Jens Christian Grøndahl om sin bog ‘Tit er jeg glad’. Grøndahl fortæller om sit forfatterskab og dykker ned i sin seneste roman, der på smukkeste vis føjer sig til et stort og vigtigt forfatterskab, med fortællingens refleksioner over livets tilfældigheder og et kritisk blik på nutidens narcissistiske livsstil.

Torsdag den 27. april kl 17
Olav Hergel om sin bog ‘Punktum’. Den prisvindende journalist Olav Hergel sætter i sin nyeste roman ’Punktum’, sin egen branche under lup. Hør om Hergels arbejde med bogen og om en journalistbranche som er under pres fra et marked i udvikling.

Torsdag den 18. maj kl 17
Birgithe Kosovic om sin bog ‘Den inderste fare’. Den prisvindende forfatter Birgithe Kosovic dykker ned i sin fjerde roman ‘Den inderste fare’, der stiller spørgsmålet, om Erik Scavenius var danmarkshistoriens største landsforræder!


@