• Litteratur på museet
  • Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi præsenterer dette efterår fire spændende forfattere, som enkeltvis den sidste torsdag i måneden, besøger Malerisamlingen og fortæller om deres seneste bog samt det intense arbejde med at skrive den.

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger valgt af kredsen selv. Der er ingen tilmelding til læsekredsen, man dukker bare op.

 

Læsekreds

Gratis

Torsdag den 23. august kl 17
Vi læser ‘Bjørnen’ af Katrine Marie Guldager (2018). Vibse er over halvvejs i livet, og tingene går ikke hendes vej. En fortælling om at skrælle tilværelsen ned til det mest basale, om kærlighed og familier, tab og skam og om at stå ansigt til ansigt med sin egen angst – og en stor brun bjørn.
Læs mere her »

 

Torsdag den 20. september kl 17
Vi læser ‘Tærskler’ af Iben Claces (2018). Erindringsnoveller om livsovergange og kærlighedens ansigter. Fra barn mod voksen følger vi et ’hun’, der krydser for- og nutid: Legekammeraten svigter – samtidigt går kæresten. Kvindens far er syg – samtidig passer han sin lille datter.
Læs mere her »

 

Torsdag den 18. oktober kl 17
Vi læser ‘Kort over Paradis’ af Knud Romer (2018). Romanen tager os ind i det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90’ernes glittede reklameverden med hurtige penge, kokain og kurs mod katastrofen efter filmfestivalen i Cannes med Lars von Trier. Om at tage afsked med sin far, om demens og død – og et liv i ruiner.
Læs mere her »

 

Torsdag den 8. november kl 17
Vi læser ‘Sommeren med Ellen’ af Agnete Friis (2017). Denne prisbelønnede og overraskende roman skildrer en midaldrende mands opgør med fortiden og den sommer i 1978, som ændrede alt.
Læs mere her »

 

Forfatteraftener

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere

Torsdag den 30. august kl 17
Hør Katrine Marie Guldager fortælle om sit lange forfatterskab og sin seneste anmelderroste roman ’Bjørnen’, som med eksistentiel tyngde portrætterer et menneskes kamp for at finde mening i livet.
Læs mere og køb billet her »

 

Torsdag den 27. september kl 17
Forfatteren, som bor i Nivå, modtog Debutantprisen 1994 og har siden udgivet syv bøger. Med afsæt i sin nyeste fortæller hun om forfatterskabets temaer: tid, familie, erindring – og om at komme i øjenhøjde med alle de aldre, et menneske indeholder.
Læs mere og køb billether »

 

Torsdag den 25. oktober kl 17
Knud Romers længe ventede ’Kort over Paradis’ er hans første bog efter den prisbelønnede debutroman ’Den som blinker er bange for døden’. I 12 år har Knud Romer arbejdet med den, fortalt om den – levet med den. Hør ham fortælle om bogen, og hvordan det ikke nødvendigvis har været en udpræget fornøjelse for forfatteren at genbesøge vejen til helvede.
Læs mere og køb billet her »

 

Torsdag den 15. november kl 17
Hør Agnete Friis fortælle om sin hybridroman, der både har krimiens frydefulde gys, men også er en psykologisk præget socialrealistisk hjemstavnsfortælling om både et landsbysamfund i kollektiv krise samt en mands forsøg på at komme overens med sin fortid. Bogen blev i 2018 nomineret til DR Romanprisen.
Læs mere og køb billet her »


@