Ældre Sagen

Museet fortsætter det gode samarbejde med Ældre Sagen, hvor vi dette forår har sammensat et program med to forskellige arrangementer for Ældre Sagens medlemmer i Fredensborg Kommune:

 • Torsdag den 26. marts kl. 14-16: Omvisning i særudstillingen ’Hans Scherfig. Myter og drømme
  Udstillingen viser Scherfigs mange dyrebilleder med motiver fra Det Gl. Testamente eller fra oldgræsk mytologi, hvori dyr spiller en rolle. Hans malerier er viet til venlige og fredelige planteædende dyr – i en verden uden rovdyr og dræberinstinkt. De mange dyr indgår hos Scherfig altid i en større fortælling, hvor han drømmer om en lige og fri verden for alle levende væsener.  Udstillingen er en hyldest til Scherfigs kunst og litteratur og til naturen og den biodiversitet, der i dag er truet.

  Efter omvisningen serverer museumscafeen kaffe og kage. Deltagelse giver adgang til hele museet resten af dagen.
  Pris 110 kr. inkl. omvisning, kaffe/kage og adgang til udstillinger.

  Tilmelding her (begrænset antal pladser)

 • Fredag den 24. april kl. 17-19: Dialog over værket ’Hjemturen fra Kermessen’ samt fællesspisning
  En af vores lokale præster inviterer til åben dialog om det muntre værk ’Hjemturen fra Kermessen’ malet af den hollandske Pieter Brueghel omkring 1620. Selvom maleriet har præcis 400 år bag sig, har motivet med sine feststemte bønder en særlig plads hos mange. En opløftet stemning, en illustrators satiriske streg, kirkens og andre autoriteters rolle gennem 400 år er blot forslag til emner, vi alle kan tale med om. Maleriet er et af Malerisamlingens hovedværker i den faste samling af renæssance, barok- og guldalderkunst.

  Arrangementet tager afsæt i Ældre Sagens tema-uge ’Spis sammen’, hvor dialogen fortsætter over et måltid mad.
  Museumscafeen serverer middag inkl. en genstand (1 gl. vin/1 fadøl/1 sodavand) samt kaffe og efterret. Deltagelse giver adgang til hele museet frem til kl. 20.
  Pris 233 kr. inkl. dialog, mad og adgang til udstillinger.

  Tilmelding her (begrænset antal pladser)

  For yderligere information kontakt Marianne Hasle på mh@nivaagaard.dk


@