Ældre Sagen

Museet fortsætter det gode samarbejde med Ældre Sagen, hvor vi dette efterår har sammensat et spændende program med tre forskellige arrangementer for Ældre Sagens medlemmer i Fredensborg Kommune:

 • 23. august 2019 kl. 11-13.30: Filmvisning, udstillingsbesøg og let måltid
  Besøget indledes med en filmvisning om skagensmaleren Marie Krøyer (drama). Det er historien om ægteskabet mellem skagensmalerne Marie og P.S. Krøyer. Ægteskabet udfordres af Krøyers tiltagende sindslidelser og Maries voksende forelskelse i den svenske komponist Hugo Alfvén.
  Læs mere om arrangementet og tilmelding her.
 • 31. oktober 2019 kl. 17-19: Dialogomvisning i værket ‘Udslidt’ samt spisning
  En museumsomviser fortæller om det store og gribende maleri Udslidt af H.A. Brendekilde fra 1889 i museets aktuelle særudstilling. Efterfølgende indgår sognepræst fra Humlebæk kirke, Hans-Henrik Ross, i en åben dialog med deltagerne om de eksistentielle temaer fra maleriet samt de tanker som deltagerne hver især har på hjerte. Arrangementet tager afsæt i Ældre Sagens tema ’Når to bliver til én’.
  Læs mere om arrangementet og tilmelding her.
 • 15. november 2019 kl. 14-16: Omvisning i særudstillingen ’Kunstnerbrødre’
  Udstillingens fokus er det usædvanlige kunstneriske parløb mellem kunstnerne L.A. Ring (1854-1933) og H.A. Brendekilde (1857-1942), der fandt sted i perioden 1880-1920. Begge kom fra fattige kår og delte i perioder både værelse og atelier i København.
  Læs mere om arrangementet og tilmelding her.

For yderligere information kontakt Maria Westh på mw@nivaagaard.dk


@