,

Arrangementer på museet

Guldaldermaleren Wilhelm Marstrand og hans værker perspektiveres i foredrag, oplæsninger, koncerter, dans, filmaftener, tegneworkshops og familiearrangementer – omkring særudstillingen ‘Wilhelm Martsrand. Den store fortæller’.

Kunst og litteratur

Kunst og litteratur


Forfatter Peter Løhr fortæller om guldaldermaleren Lundbyes sidste kunstneriske år og skæbne, og Jesper Svenningsen om Marstrand som en kosmopolit fanget i billedstrømmen. Læs mere om sæsonens foredrag inden for kunst og litteratur.
Taranteldans

Taranteldans


Marstrands danserinder og scener fra ’Napoli’ vækkes til live, når kgl. balletdanser Emma Mckenzie med pianist Alexander Mckenzie ved flyglet opfører Taranteldansen og udvalgte andre dansestykker fra Marstrands univers.
Tegn karikaturer med Jens Hage

Tegn karikaturer med Jens Hage


Marstrand var en af landets første karikaturtegnere, og du kan selv prøve kunsten af på tegneworkshop med Jens Hage. Bliv klogere på, hvilke greb og metoder en karikaturtegner arbejder med. Alle kan være med!
Holberg i kunsten

Holberg i kunsten


Holberg var til stor inspiration for Marstrand - og er det stadig for kunsten og publikum i dag 300 og efter sin levetid. Vi skal høre skuespiller Henrik Kofoed læse op af Holberg-værker, og en TALK med den prisbelønnede instruktør og dramatiker Christian Lollike og en af landets førende kulturformidlere, Christian Have.
Gratis introduktioner og omvisninger

Gratis introduktioner og omvisninger


Hver torsdag kl. 17 er der gratis introduktioner i særudstillingen - og første lørdag i måneden omvisning i den aktuelle udstilling af museets kunstsamling.
Filmfredage

Filmfredage


Vi skal se 'Jeppe på Bjerget' og tilbage til 1864 de udvalgte Filmfredage i denne sæson.
Korfredage

Korfredage


Korkoncerterne er tilbage udvalgte fredage kl. 17. Se her, hvornår du kan besøge museet og gå på weekend med sang!
Croquisundervisning

Croquisundervisning


Croquistegning med levende model hver onsdag i to hold kl. 15-17 og kl. 17.30-19.30. Tilmelding ikke nødvendig - kig forbi. Pris: 100 kr. pr. gang / 70 kr. for årskortholdere.
Rembrandts Lærlinge

Rembrandts Lærlinge


Museets tegneskole for børn og unge mellem 8 og 16 år har i denne sæson fokus på billeder med bevægelse og at tegne det stille liv. Inspireret af de to Wilhelm'er - Marstrand og Hammershøi.
Præstetanker og billedfortællinger

Præstetanker og billedfortællinger


Under temaet kunst, tro og etik samarbejder vi med præsterne i Fredensborg Provsti, hvor hver billedfortælling forestås af en præst, og publikum inviteres til dialog, når der filosoferes over udvalgte værker. Første onsdag i måneden kl. 17. Gratis for museets gæster og årskortholdere.

@