,

Arrangementer på museet

Vi glæder os til at folde Ib Spang Olsens helt særlige, fabulerende univers ud over efterårets foredrag, litteratur, filmvisninger og familiearrangementer! Læs mere under de enkelte kategorier her, hvor I også finder informationer om koncerter, kor og tegneundervisning på museet.

Foredrag og litteratur

Foredrag og litteratur


Nanna Damsgaard Larsen gør os klogere på Tove Ditlevsens 'Gift' - en af dansk litteraturs største klassikere, som Spang Olsen illustrerede forsiden til. Søren Ulrich Thomsen læser op af 'Det værste og det bedste' og fortæller om samarbejdet om illustrationerne til bogen. Søren Vinterberg har skrevet en af de vigtigste portrætbøger om Ib Spang Olsen - han holder foredraget om den mangfoldige kunstner. Der er også læsekredse og oplæsning af 'Det lille lokomotiv' ved skuespiller Neel Rønholdt.
Familiearrangementer

Familiearrangementer


Aktivitetsark og børnebord med skønne Ib Spang Olsen-bøger findes hver dag i udstillingen. Efterårsferien byder på tegneværksted og besøg i Ringovnen, og til november skal vi på familieomvisning med Pjer Brumme i front - tag bamserne med! Jakob Martin Strid har fremhævet Ib Spang Olsen som et særligt forbillede – vi ser hans ‘Lille frø’ udfolde sig som børneteater på museet. Vi skal også lave lanterner, mens Ole Kibsgaard står for den (u)hyggelige halloween-koncert over Halfdan Rasmussen-sange.
Filmfredage

Filmfredage


Vi skal se 'Lille dreng på Østerbro', 'Tove i stykker', 'Det er med hjertet man ser' og 'Noget om Halfdan'. Filmfredage er gratis for museets gæster og årskortholdere - kom alene eller med en, du holder af. Cafeen byder på aftenens ret efter filmen.
Koncerter

Koncerter


Snorre Kirk og Stephen Riley leverer efterårets jazzkoncert, og Martin Spang Olsen og Anna Britt H. Mathiassen optræder med familiekoncerten 'Når far og mor får tid'. Elever fra Fredensborg Musikskole viser i forbindelse med 'Spil dansk'-ugen deres opnåede færdigheder på museet.
Gratis introduktioner og omvisninger

Gratis introduktioner og omvisninger


Hver torsdag er der gratis introduktioner i særudstillingen - og enkelte torsdage i museets kunstsamling. Der er også særomvisninger bag tilblivelsen af særudstillingen 'Ib Spang Olsen 100 år' og i den hjemvendte samling, hvor vi tager på en kunsthistorisk rejse i dansk guldalder, hollandsk barok og italiensk renæssance.
Korfredage

Korfredage


Korkoncerterne er tilbage i Søjlesalen udvalgte fredage kl. 17! Denne sæson er det sangkorene MaJazz, Cantarellerne, Sletten Sangkor og Gospelkoret Old Stars, der sørger for at synge weekenderne ind.
Croquisundervisning

Croquisundervisning


Croquistegning med levende model afholdes igen fra slutningen af oktober måned - ugentligt hver onsdag i to hold hhv. kl. 14:45-16:45 og kl. 17-19. Underviser Lisa Marie Frost står for undervisningen. Prisen er 100 kr. pr. gang / 70 kr. for årskortholdere.
Rembrandts Lærlinge

Rembrandts Lærlinge


Museets tegneskole for børn og unge mellem 8 og 16 år startede op i august - nye hold til januar 2022. Dette efterår fokuserer og fordyber vi os i naturen, planteverdenen og arkitekturen. Vi skal tegne, bygge og lade fantasien lave nye virkeligheder, hvor småt bliver stort og stort bliver småt. Og udvide vores ’teknikkuffert’ med nye redskaber.
Præstetanker og billedfortællinger

Præstetanker og billedfortællinger


Præstetanker og billedfortællinger er tilbage på museet onsdag den 5. januar 2022: Under temaet kunst, tro og etik samarbejder vi med præsterne i Fredensborg Provsti, hvor hver billedfortælling forestås af en præst, og publikum inviteres til dialog, når der filosoferes over udvalgte værker. Første onsdag i måneden kl. 17. Gratis for museets gæster og årskortholdere.

@