Børnehaver

På Nivaagaards Malerisamling har vi en vision om, så tidligt som muligt, at åbne børnenes øjne for kunstens forunderlige verden og samtidig gøre vores hus til et sted, hvor det er hyggeligt og sjovt at komme. Vores forløb til børnehaverne udskiftes løbende og er altid tilrettelagt med masser af leg, praktiske øvelser og fortællinger.

Kontakt museet for yderligere information på st@nivaagaard.dk eller på tlf. 49 14 10 17.

SÆRUDSTILLING: Hans Scherfig. Myter og drømme
9.2. – 7.6. 2020.

Undervisningstilbud til børnehaver:
Kan alle dyr være venner? På denne udstilling møder børnene store og små dyr, der bor på Hans Scherfigs (1905-1979) urskovsbilleder. Her lever venlige og runde planteædende dyr og nogle gange rovdyr i fredelig sameksistens i skovenes grønne løv eller på den gule savanne.

En kunstners dyrekærlighed: Børnene skal opleve, hvordan Scherfig malede. Scherfig rejste aldrig selv til hverken jungle eller savanne. Alligevel er det elefanter, giraffer, næsehorn og aber i deres naturlige omgivelser, der fylder hans malerier. Scherfig drømte om en lykkelig verden. Naturen blev et billede på den. I dag er okapier, næsehorn og tigre truede dyr. Vi mennesker jæger dyrene og fælder i foruroligende fart junglen og dyrenes levested forsvinder.

Forløbet veksler mellem fortælling, dialog og øvelser. Undervejs vil vi foran værkerne fx fortælle en myten om Orfeus, lytte til junglens sanselige lyde, bevæge os som dyr, tegne et dyrebillede inspireret af Scherfigs kunst og nyde de smukke malerier. I undervisningen aktiverer vi barnets sanser, følelser og fantasi og formidle glæde ved æstetiske oplevelser. Vi understøtter et demokratisk fællesskab, der giver plads til nye erfaringer om sig selv, omverden og andres livserfaringer.

Læreplanstemaer: Kultur, æstetik og fællesskaber og Social udvikling.

Varighed: 1 time.

Booking: Undervisnings- og udviklingsansvarlig Sara Worm Tighe: st@nivaagaard.dk eller tlf. 4914 1017. I kan altid skrive en mail eller ringe til Sara for spørgsmål eller særlige ønsker.


@