,
  • Dansk guldalder x 2
  • Dansk guldalder x 2
  • Dansk guldalder x 2
  • Dansk guldalder x 2

10. september 2017 – 3. januar 2018

Dansk guldalder x 2
Ordrupgaard besøger Nivaagaard

Hele 26 værker fra Ordrupgaards samling af dansk guldalder gæster dette efterår Nivaagaards Malerisamling. De to guldaldersamlinger mødes i en fælles særophængning, som udgør en fornem præsentation af C.W. Eckersberg, Christen Købke, J. Th. Lundbye, Wilhelm Marstrand, P.C. Skovgaard, m.fl. Der er mange forbindelser mellem værkerne i de to samlinger, som supplerer hinanden på bedste vis, og udstillingen giver et fremragende indblik i en vigtig periode i dansk kunst.

Ordrupgaard udlåner værkerne til Nivaagaard, imens Ordrupgaard forbereder opførelsen af en formidabel underjordisk tilbygning tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta, der står bag en række ikoniske bygninger som eksempelvis Operaen i Oslo.

Som led i samarbejdet giver et årskort til Ordrupgaard gratis entré på Nivaagaards Malerisamling i et halvt år fra 10. september 2017 til 10. marts 2018. Når Ordrupgaard genåbner i ny skikkelse, giver et årskort til Nivaagaards Malerisamling tilsvarende gratis entré på Ordrupgaard i 6 måneder.

Både Ordrupgaard og Nivaagaards Malerisamling er museer baseret på private samlinger i direkte tilknytning til samlernes oprindelige hjem. Vilhelm Hansen byggede Ordrupgaard i 1918 – ti år efter, at Johannes Hage havde doneret Nivaagaards Malerisamling. Vi glæder os til at lade værker fra de to gårde og de to generøse samlere mødes.

 


@