,

Sorry, this entry is only available in Danish.Scherfig og klodens dyr

 

Museumsdirektør Andrea Rygg Karberg fortæller om et af Scherfigs junglebilleder med en appel til, at vi bruger tiden og Scherfigs kunst til at tænke over vigtigheden af, at vi mennesker bliver stadig bedre til at respektere og elske klodens mange arter.

Madonna og Jesusbarnet: Kunstværk med overraskelse

 

Hør om et af Malerisamlingens vigtigste kunstværker: Lucas Cranach har i 1500-tallet med den allerfineste teknik malet dette billede af Jomfru Maria og Jesusbarnet, der modtager druer af Johannes Døberen som tegn på nadveren, hvor vinen bliver til Kristi blod. Kunstneren Cranach har også gemt en hemmelighed i billedet – et andet varsel på Jesu korsfæstelse – se med her.

 

Kom tæt på: Scherfigs skønne skabninger i fri natur

 

Scherfigs fantastiske malerier er stadig hos os og venter på åbne døre. Indtil da – kom og besøg et af hans humoristiske værker med nøgne skabninger i lystig leg, alt imens vi længes efter en tid, hvor vi igen kan komme hinanden nær. 

Wilhelm Marstrands sjældne guldalderværk

 

Nivaagaards Malerisamlings støttegivere bidrog til, at det i starten af året lykkedes museet at erhverve Wilhelm Marstrands skelsættende guldalderværk Liggende model fra 1833. Et sjældent sensuelt billede for sin tid og Marstrands første værk af en nøgen kvindelig figur. Værket blev udlånt til museet i 2019, hvorefter indehaveren ønskede at sælge det. Det er en stor glæde, at det vigtige maleri fra den danske guldalder, nu forbliver i samlingen. Marstrand, der var en nær ven af museets stifter Johannes Hage og hans familie, som han også portrætterede i flere værker, er den mest repræsenterede kunstner i museets samling. 
@