,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Sommerferieværksted

22. juni14. august

Sommerferieværksted

I perioden 22. juni – 14. august vises udstillingen Someday is now. Danh Vo præsenterer Sister Corita sammen med et stort sommerferieværksted, hvor både voksne og børn kan fordybe sig i stencil, farver og budskaber og lave egne værker inspireret af Coritas ånd og billedskabende metoder.

Sister Corita (1918-86) var katolsk nonne og en karismatisk underviser med en progressiv tilgang til undervisning og skabelse. Hun blev kendt og elsket for sine silketryk op gennem 1950’erne og var i 1960’ernes USA en indflydelsesrig popkunstner.

I sine værker tog hun ofte udgangspunkt i samtidens reklamer og det visuelle boom, som Los Angeles undergik i disse år. Hun legede med ord og betydninger og kombinerede kommercielle slogans med poesi, tekster fra Biblen, filosofi eller budskaber om fred og social retfærdighed. Sin nysgerrighed overfor det moderne forenede hun med sit spirituelle forhold til Gud, et samfundsengagement og en tro på kunstens kraft. Hun levede i en periode præget af markant politisk uro i USA og var som person og kunstner optaget af fattigdom, racisme og krig. Hun var aktivistisk, men hendes tilgang tog altid udgangspunkt i en håbefuld og glædesfyldt tro på forandring, ligesom humor og underfundighed var en stor del af hendes oeuvre.

Udstillingen Someday is now. Danh Vo præsenterer Sister Corita følger op på de foregående års samarbejde med Danh Vo, der præsenterer betydningsfulde yndlingskunstnere fra sin egen samling på museet. På udstillingen kan man opleve de betydeligste værker fra Coritas virke i 1960’erne, hvor hun var mest nyskabende og produktiv.

Detaljer

Start:
22. juni
Slut:
14. august
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark
+ Google Maps

@