,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

‘Dobbelt tid’ i Verdens Mindste Kunstbiograf

3. november 2016 kl. 11:001. februar 2017 kl. 20:00

Fra 3. november 2016 til 1. februar 2017 kan man se Dobbelt tid, den anden visning i en række af kunstfilm i Verdens Mindste Kunstbiograf på Nivaagaards Malerisamling. De personlige og sanselige film sætter malerisamlingens egne værker i et nyt perspektiv og lægger op til, at beskueren går på opdagelse i fortællingerne i de flere hundrede år gamle og velkendte værker.

De syv nyproducerede videoværker er lavet af kunstnerne fra udstillingsstedet Svends Bibliotek: Nina Maria Kleivan, Hjördis Haack, Svend Danielsen og Anne Marie Ploug. Til disse videoværker har de så inviteret yderligere fire kunstnere: Peter Martensen, Femja Haack, Pernille Priergaard Worsøe og Niels Plenge.

Visningens overordnede titel, Dobbelt tid, refererer til, at de værker, der fungerer som forlæg for de syv videoværker har deres egen tid, men samtidig bliver de hevet ind i en nutidig kontekst gennem de otte kunstneres bearbejdning. Eksempelvis fortolkes Ditlev Bluncks Mareridt i Nina Maria Kleivans værk af en stærk kvindelig hovedperson, som med hård hånd styrer slagets gang. Her er ikke meget af den underdanighed, som ellers opleves i originalværket. Dette rejser en række spørgsmål omkring kønsroller og seksualitet – både i datid og nutid.

Svends Bibliotek er et non-profit, kunstnerdrevet udstillingssted beliggende på Østerbro i København, som tidligere har besøgt Nivaagaards Malerisamling med udstillingen UD AF SKABET. Det var i denne sammenhæng, at idéen til at producere en række videoværker til Verdens Mindste Kunstbiograf opstod.

Detaljer

Start:
3. november 2016 kl. 11:00
Slut:
1. februar 2017 kl. 20:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@