,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Design, Håndværk – og aktivisme

26. marts 2019 kl. 17:0018:30

100 kr.

Chris Pedersen er desværre blevet forhindret i at afholde det planlagte foredrag den 26. marts, da han er blevet engageret i en større tv-programserie, hvor han vil være på optagelser i udlandet store dele af foråret.

Vi er glade for, at modeforsker på Kunstakademiets Designskole, Maria Mackinney-Valentin, er trådt til med et tilsvarende spændende foredrag: Design, Håndværk – og aktivisme. Foredraget afholdes samme dato og tidspunkt, som Chris Pedersens var annonceret.

Foredrag: Design, Håndværk – og aktivisme

Modeforsker på Kunstakademiets Designskole, Maria Mackinney-Valentin, ser nærmere på William Morris’ betydning i dag – som miljøaktivist, revolutionær, kunsthåndværker og skaber af overvældende skønhed.
Der er klare paralleller mellem Victoria-tidens industrialisering og nutidens udfordringer med klimaforandringer, hvor den globale mode- og tekstilindustri er en af de store syndere med bl.a. overproduktion og forurening.
Morris kan med sit liv, sin person og sit værk inspirere os til alternative veje i vores forhold til de ting, vi omgiver os med – især på kroppen og i hjemmet. Det handler om at tage aktivt stilling til både samfundet og design. Morris kan lære os noget om værdien af et dybere kendskab til materialer, æstetisk nydelse og måske om at bringe nogle af fortidens teknikker tilbage. Akkurat som Morris selv gjorde det.

Maria Mackinney-Valentin er cand.mag. i engelsk litteratur og har en ph.d. i trend studier. Hun er lektor på Kunstakademiets Designskole, hvor hun bl.a. forsker i forholdet mellem mode og identitet. I 2017 udgav hun bogen Fashioning Identity: Status Ambivalence in Contemporary Fashion på det engelsk forlag Bloomsbury.

Pris: 100 kr. Halv pris for årskortholdere.
Tilmelding på info@nivaagaard.dk, tlf. 49 14 10 17 eller via billetkøb på Billetto.dk

Der er begrænset plads til vores arrangementer, og billetkøb på forhånd tilrådes. Billet inkluderer entre til museet. Reserverede billetter skal afhentes senest en halv time før arrangementets afholdelse. Ikke afhentede billetter kan herefter tilgå andre gæster.

Cafeen serverer aftenens ret efter foredraget.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbudet beskrevet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du booker og betaler aftenens ret på forhånd via Billetto, får du kaffe og dessert oveni.

Prisen for en almindelig billet til foredraget er 100 kr. For fuld pakke med foredrag, aftenens ret, kaffe og kage 225 kr.
Prisen for for en årskortholder billet til foredraget er 50 kr. For fuld pakke med foredrag, aftenens ret, kaffe og kage 175 kr.

Detaljer

Dato:
26. marts 2019
Tidspunkt:
17:00 – 18:30
Pris:
100 kr.
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@