,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: H.A. Brendekilde

22. oktober 2019 kl. 17:0018:30

Foredrag: H.A. Brendekilde

Forfatter Ralph Sonne fortæller om Brendekildes betydelige bidrag til det danske socialrealistiske maleri i forbindelse med det moderne gennembrud. Den alsidige billedkunstners udskæring af billedrammer var en del af maleriet, derudover designede han Kähler keramik, glaskunst til Fyns Glasværk og kobbertøj.

I foredraget præsenteres Brendekilde gennem en række udvalgte hovedværker som ’Sædemanden’ og ’Udslidt’ og der kommenteres på, hvorfor en enestående dygtig kunstner som Brendekilde vælger at blive gartner sine sidste 25 år og tilsyneladende klinge af i sin samfundskritik til fordel for en idyllisering af landbolivet.

Forfatter Ralph Sonne står bag udgivelsen ’H.A. Brendekilde. Værk og betydning i dansk kunst- og kulturhistorie’ (2019).

Pris 100 kr. Halv pris for årskort- holdere.

Der er begrænset plads til vores arrangementer, og billetkøb på forhånd tilrådes. Billet inkluderer entre til museet. Reserverede billetter skal afhentes senest en halv time før arrangementets afholdelse. Ikke afhentede billetter kan herefter tilgå andre gæster.

Cafeen serverer aftenens ret inden foredraget.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbudet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du på forhånd bestiller arrangementet sammen med aftenens ret via Billetto, får du kaffe og dessert med i den samlede pris.

Detaljer

Dato:
22. oktober 2019
Tidspunkt:
17:00 – 18:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@