,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Kählers værksted – de tidlige år

19. november 2019 kl. 17:0018:30

Foredrag: Kählers værksted – de tidlige år

I den begyndende industrialisering fandtes i Næstved et lille miljø af billedkunstnere, som dyrkede landskabsmaleriet på den nærliggende Mogenstrup Ås – og fremstillede keramik hos Kähler.  L.A. Ring og H.A. Brendekilde blev de første af en lang række kunstnere, som værkstedet kom til at arbejde sammen med. Det var radikale oprørere med en nærmest socialistisk dagsorden. L.A. Ring fik et nært forhold til familien Kähler, hvis datter Sigrid, han giftede sig med. Andre kunstnere, der havde deres gang på værkstedet, var Thorvald Bindesbøll og fabrikkens store stjerne Karl Hansen Reistrup.

Keramiker og forfatter Peder Rasmussen fortæller om de tidlige, spændende år på Kählers keramikfabrik i Næstved og fremviser fotos, malerier og keramiske værker fra tiden.

Pris: 100 kr. Halv pris for årskortholdere.

Der er begrænset plads til vores arrangementer, og billetkøb på forhånd tilrådes. Billet inkluderer entre til museet. Reserverede billetter skal afhentes senest en halv time før arrangementets afholdelse. Ikke afhentede billetter kan herefter tilgå andre gæster.

Cafeen serverer aftenens ret efter foredraget.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbudet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du på forhånd bestiller arrangementet sammen med aftenens ret via Billetto, får du kaffe og dessert med i den samlede pris.

Detaljer

Dato:
19. november 2019
Tidspunkt:
17:00 – 18:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@