,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Kunstsamlingens Hemmeligheder

17. maj kl. 17:0018:00

Foredrag ved Prof. Dr. Em. Jørgen Wadum, specialkonsulent ved Nivaagaards Malerisamling

Hvad gemmer sig under overfladen?

Nivaagaards Malerisamling samarbejder i 2022-23 med det hollandske institut for kunsthistorie, RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, om forskningsprojektet Hollandske og nederlandske malerier på Nivaagaards Malerisamling. Tilskrivninger, erhvervelseshistorie og maleriernes kunstneriske betydning i international sammenhæng. I det igangværende studie af 55 nederlandske barok-værker i Nivaagaards Malerisamling anvendes den nyeste ekspertise inden for kunsthistorie og teknisk forskning.

Værkernes bagsider og farvelag bliver dokumenteret grundigt, og maleriernes herkomst bliver klarlagt gennem en række internationale databaser og arkiver, bl.a. i et tæt samarbejde med kunsthistorikeren Angela Jager fra RKD-Netherlands Institute for Art History i Haag.

Jørgen Wadum er specialkonsulent ved Nivaagaards Malerisamling og i foredraget giver han gæsterne indblik i og udfolder en række af kunstsamlerens hemmeligheder. Yderligere løftes sløret for nogle af de seneste overraskelser, som forskningsprojektet har gjort sig. For måske er der mere under overfladen, end hvad man møder ved første øjekast.

 

Læs meget mere om forskningsprojektet her

 

Pris: 100 kr./ 70 kr. for årskortholdere.

Cafeen serverer efter foredraget aftenens ret til 145 kr. Bestil sammen med billetkøb i linket nedenfor.

Køb billet her

Detaljer

Dato:
17. maj
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@