,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Skagensmaleren Viggo Johansen

20. august 2019 kl. 17:0018:30

Foredrag: Skagensmaleren Viggo Johansen

Hvem var Viggo Johansen…?

”Da Johansen i 1885 for første Gang indsendte et Landskabsbillede til Udstillingen, siges det for sikkert at have været lige paa Nippet til at blive kasseret. Synet var saa nyt, saa personligt, Billedet saa ulig alt, hvad man af Landskaber plejede at faa indleveret til en Foraarsudstilling.” Sådan beskrives et af Viggo Johansens første landskaber fra Skagen af hans kunstnerkollega og kunstkritiker Karl Madsen i 1894.

Museumsinspektør Mette Harbo Lehmann fra Skagens Kunstmuseer gør os i dette foredrag klogere på den mere ukendte skagensmaler og dykker ned i, hvorfor Viggo Johansen var så anderledes – og hvordan han var som skagensmaler. Der gennemgås undervejs et væld af billeder fra Danmarks største samling af Viggo Johansens værker.

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere.

Der er begrænset plads til vores arrangementer, og billetkøb på forhånd tilrådes. Billet inkluderer entre til museet. Reserverede billetter skal afhentes senest en halv time før arrangementets afholdelse. Ikke afhentede billetter kan herefter tilgå andre gæster.

Cafeen serverer aftenens ret inden foredraget.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbudet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du på forhånd bestiller arrangementet sammen med aftenens ret via Billetto, får du kaffe og dessert med i den samlede pris.

 

Detaljer

Dato:
20. august 2019
Tidspunkt:
17:00 – 18:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@