,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Forfatterforedrag: Agnete Braad om ‘Franciska’

11. oktober kl. 17:0018:00

Forfatterforedrag: Agnete Braad om ‘Franciska’

‘Franciska’ er en exofiktionsroman om en kompromisløs kvindes usædvanlige liv og kamp for at blive kunstner. Agnete Braad fortæller historien om en talentfuld ung kvinde, der i 1917 forlader sit velstillede barndomshjem i Åbenrå for at følge undervisning hos tidens dygtigste malere i de europæiske storbyer.

I det toneangivende avantgardemiljø i Berlin, München og Paris må Francisca som de andre kvindelige kunstnere kæmpe hårdt for fodfæste og anerkendelse i et mandsdomineret kunstmiljø, hvor kvinderne skulle klippe sig korthårede og forblive barnløse for at blive taget alvorligt.

Romanen er både en fortælling om en fandenivoldsk pige, der bliver kvinde og kunstner i en tid med et snævert kvindesyn, om det anti-borgerlige liv, om kærligheden skabende fællesskab og om livet som kæmpende kunstner.

Om forfatteren: Agnete Braad (f.1976) er idéhistoriker og romanforfatter og har arbejdet mange år i kulturbranchen: Testrup Højskole, Danmarks Radio og Louisiana Museum of Modern Art. Hun debuterede i 2012 med den selvbiografiske roman ”Som om hun bare lagde røret på og forsvandt” og udgav i 2016 samtidsromanen ”En anden kvinde end mig”.

 

Caféen serverer efter foredraget aftenens ret til 160 kr. Bestil sammen med billetkøb i linket nedenfor.

Pris: 100 kr. / 70 kr. for årskortholdere

Køb billet

Detaljer

Dato:
11. oktober
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark
+ Google Maps

@