,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forfatterforedrag: Rakel Haslund-Gjerrild

26. april kl. 17:0018:00

Forfatterforedrag: Rakel Haslund-Gjerrild

70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann ‘Adam i Paradis’. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

Og – midt i alt dette – fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?

Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet romanen ‘Adam i Paradis’, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer – og om kærlighed på trods.

Pris: 100 kr. / 70 kr. for årskortholdere.

Cafeen serverer efter foredraget aftenens ret til 145 kr. Bestil sammen med billetkøb i linket nedenfor.

Køb billet her

Foto: Sofie Amalie Klougart

 

Detaljer

Dato:
26. april
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@