,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oplæsning: Henrik Koefoed læser Ludvig Holberg

22. marts kl. 17:0017:45

Skuespiller Henrik Koefoed læser uddrag fra Ludvig Holberg

I særudstillingen ‘Wilhelm Marstrand. Den store fortæller’ møder man adskillige litterære skildringer, herunder flere scener fra Ludvig Holbergs stykker. Især Holbergs komedier fik enorm betydning for Wilhelm Marstrand , som genfandt dramatikerens skikkelser på gaden i København, i borgerskabets 1700-tals interiører eller i bondestuerne på landet. Holbergs svidende karikaturer og spidsfindige ironi tiltalte Marstrand. Han troede på, at satiren kunne have en opdragende virkning på det omgivende samfund og de opdigtede skæbner og figurer fandt ofte vej til Marstrands lærreder i lattervækkende situationer eller dramatiske optrin. Derfor får man ofte en fornemmelse af, at Marstands billeder tager os med i teatret.

Vær med denne aften, når skuespiller Henrik Koefoed læser uddrag fra både Erasmus Montanus, Jeppe på Bjerget og Barselsstuen af Ludvig Holberg. Koefoed har beskæftiget sig med satiren blandt andet i en lang række af revyer og som én af Ørkenens Sønner. Han har desuden spillet titelrollerne i Ludvig Holbergs Den Stundesløse og Den politiske Kandestøber på Folketeatret samt medvirket i Den vægelsindede på Det Kongelige Teater.

Pris: 100 kr. / 70 kr. for årskortholdere.

Caféen serverer efter foredraget aftenens ret til 145 kr. Bestil sammen med billetkøb i linket nedenfor.

Køb billet her

MERE HOLBERG?

Tirsdag 29. marts kl. 17 får vi besøg af den prisbelønnede instruktør og dramatiker Christian Lollike og en af landets førende kulturformidlere, Christian Have, til en TALK om Holberg og komedien – dengang og i dag. Læs mere her

 

 

Detaljer

Dato:
22. marts
Tidspunkt:
17:00 – 17:45
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@