,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Præstetanker og billedfortællinger

6. december 2017 kl. 17:0018:00

Præstetanker og billedfortællinger

Under temaet kunst og tro samarbejder Nivaagaards Malerisamling med præsterne i Fredensborg Provsti. Hver billedfortælling forestås af en præst, som efterfølgende inviterer til dialog med publikum.

Onsdag den 6. december kl. 17 fortæller Hedda Salomonsen, Asminderød-Grønholt Sogn, om J. Th. Lundbyes maleri Vinterlandskab i nordsjællandsk karakter fra 1841.

Johan Thomas Lundbye (1818-1848) tilhører den yngste generation af danske guldaldermalere. Han var specialiseret i dyremaleri, men det var landskabsmaleriet, der blev det centrale i hans karriere. Han malede især det åbne panoramiske sjællandske landskab, der stod ham nær. Dette øde landskab, der er præget af en frostknuget tysthed er et sjældent motiv i guldalderen, idet vinterlandskabet harmonerede dårligt med friluftsmaleriet. Kompositionen er bred og harmonisk med en stort opslået, foranderlig himmel og en stærk betoning af linjernes spil i motivet. Snedækket på jordskrænterne, sporene fra slæden og det rødmende lys på den sene eftermiddags himmel indgyder beskueren en stemning af noget storladent og ensomt. Maleriet er trods det, et af museets mest populære værker.

Dyk med ned i Lundbyes værk, når præst Hedda Salomonsen inviterer til dialog.

Gratis for årskortholdere eller når entreen til museet er betalt
Tilmelding på info@nivaagaard.dk eller tlf. 49 14 10 17

Detaljer

Dato:
6. december 2017
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@