,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Præstetanker og billedfortællinger

7. februar 2018 kl. 17:0018:00

Præstetanker og billedfortællinger

Jørgen Sejergaard, Karlebo
J.L. Lund, Englen ved Kristi grav, 1846

Under temaet kunst og tro samarbejder Nivaagaards Malerisamling med præsterne i Fredensborg Provsti. Hver billedfortælling forestås af en præst, som efterfølgende inviterer til dialog med publikum.
Onsdag den 7. februar kl. 17 fortæller Jørgen Sejergaard fra Karlebo Sogn, om J.L. Lunds maleri Englen ved Kristi grav, 1846.
Johan Ludwig Lund (1777- 1867) kan betegnes som en af de klassiske guldaldermalere, han var elev af Nicolai Abildgaard, og i Rom lærte han Bertel Thorvaldsen at kende. Både Lund og Thorvaldsen fandt stor inspiration hos den tyske romantiske kunstnergruppe Nazarenerne, der ville genoplive det gammeltyske religiøse maleri. Deres store forbillede var renæssancekunstneren Rafael, og deres idealiserende stil påvirkede i høj grad Lund. Han blev professor på Kunstakademiet i 1818 sammen med C.W. Eckersberg, og nogle af hans berømteste elever var Ditlev Blunck og landskabsmalerne J.Th. Lundbye og P.C. Skovgaard.
Altertavlen Englen ved Kristi grav blev erhvervet til museet i 2016, købt af Lillerød Kirke, der i stedet fik en altertavle udført af kirkekunstneren Arne Haugen Sørensen. Engelen ved den tomme grav var en af de mest populære fremstillinger af Kristi opstandelse i første halvdel af 1800-tallet

Gratis for årskortholdere eller når entreen til museet er betalt
Tilmelding på info@nivaagaard.dk eller tlf. 49 14 10 17

Detaljer

Dato:
7. februar 2018
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@