,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Præstetanker og billedfortællinger

5. april 2017 kl. 18:0019:00

Præstetanker og billedfortællinger

Under temaet kunst og tro samarbejder museet med præsterne i Fredensborg Provsti. Hver billedfortælling forestås af en præst, og efterfølgende inviteres til dialog med publikum.

Onsdag den 5. april fortæller Simon Agge Drigsdahl, Asminderød-Grønholt Sogn, om den danske guldaldermaler Ditlev Bluncks værk Selvportræt som friskarer fra 1848.

Ditlev Blunck var en lovende kunstner, men ikke særlig kendt. Han vandt alle Det Kgl. Danske Kunstakademis medaljer og rejselegatet til Rom, hvor han blev midtpunkt blandt dem, man i dag kender som guldaldermalerne – Sonne, Rørbye, Bindesbøll, Constantin Hansen m.fl. I den danske kunsthistorie har man imidlertid beskæftiget sig meget lidt med Blunck. På grund af en seksuel forseelse (homoseksualitet var dengang en forbrydelse) blev han udvist af Danmark og slog sig herefter ned i Tyskland. Under Treårskrigen 1848-1850 deltog han med Den Blunck-Magnussenske friskare på hertugdømmernes side mod det Danmark, han tidligere havde kaldt sit fædreland. Ved sin død i 1854 boede Ditlev Blunck i Hamborg.

Særudstillingen om Ditlev Blunck er netop åbnet på Nivaagaards Malerisamling, når Simon Agge Drigsdahl inviterer til en dialog om Ditlev Bluncks værk Selvportræt som friskarer

Gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt
Tilmelding på info@nivaagaard.dk eller tlf. 49 14 10 17

Detaljer

Dato:
5. april 2017
Tidspunkt:
18:00 – 19:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@