,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Præstetanker og billedfortællinger

6. september 2017 kl. 18:0019:00

Præstetanker og billedfortællinger

Under temaet kunst og tro samarbejder Nivaagaards Malerisamling med præsterne i Fredensborg Provsti. Hver billedfortælling forestås af en præst, som efterfølgende inviterer til dialog med publikum.

Onsdag den 6. september kl. 17 fortæller Karina Juhl Kande, Karlebo, om Rembrandt Harmensz van Rijns maleri Portræt af en 39-årig kvinde.

Alvorlig og sky ser hun ud, den hollandske borgerkone, der har drejet hovedet for at kigge ud på os. I sin højre hånd holder hun en lille bønne- og samlebog, som fortæller os, at hun er en from kvinde. Vi ved ikke, hvem hun er, men vi ved at hun tilhørte en religiøs sekt, menonitterne, der lagde vægt på en enkelt og asketisk levevis. Den lille vorte ved hendes underlæbe vidner om, at Rembrandt har skildret hende, som den gode Gud havde skabt hende.

Den hollandske maler Rembrandt (1606 – 1669) er en af verdenskunstens allerstørste. Med sin maleriske dristighed og en menneskelig dybde formår han at gøre sine motiver helt livagtige. Det var for øvrigt netop dette værk der, sammen med et Giovanni Bellini maleri, forsvandt ved et røveri på museet i 1999. Et halvt år senere opsporede politiet lykkeligvis begge malerier, og de kunne derefter vende tilbage til museet i god behold.

Gratis for årskortholdere eller når entreen til museet er betalt
Tilmelding på info@nivaagaard.dk eller tlf. 49 14 10 17

Detaljer

Dato:
6. september 2017
Tidspunkt:
18:00 – 19:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@