,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Særomvisning i ‘Reservat for truede ord’

10. september 2019 kl. 17:0018:00

Museumsgæsternes bidrag til de nye ord i 2. udgave af ‘Reservatet for truede ord’ markeres med en særudgave af en ordvandring ved forfatter Iben Claces.

Deltagelse koster 60 kr. Halv pris for årskortholdere.

Om det nye Ord-reservat
Det populære ‘Reservat for truede ord’ i parken bag Nivaagaards Malerisamling har netop gennemgået en renovering og fremstår nu i sin 2. udgave. Blandt gæsternes 4000 forslag til truede ord har sprogprofessor Jørn Lund udvalgt 150 nye ord til reservatet. Og så har ordene fået nye flotte skilte.

Siden ‘Reservatet for truede ord’ blev oprettet i 2015 er det blevet beundret og studeret af museets og parkens gæster, og ordentusiaster er strømmet til for at gå på vandring i de gamle ord. Reservatet har samtidig givet anledning til talrige forslag fra gæsterne til andre truede ord. På den baggrund oprettede museet tilbage i 2015 en gæstebog, hvor de besøgende har kunnet indskrive deres bud på truede ord, og i 2019 rundede gæstebogen 4000 forslag.

Sprogprofessor Jørn Lund, som stod bag udvælgelsen af de truede ord ved reservatets oprettelse, har læst gæstebogen med de mange indkomne forslag igennem og udvalgt de 150 nye ord, som nu indgår i reservatets beholdning på i alt 200 ord. De resterende 50 ord er bevaret fra 1. udgave af reservatet. Samtidig har ordene fået nye smukke skilte med en længere levetid end forgængerne, da ordreservatet viste sig at have en større berettigelse, end man først havde kunnet forudse.

Læs mere her.

 

Detaljer

Dato:
10. september 2019
Tidspunkt:
17:00 – 18:00

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@