,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

TALK: HOLBERG OG KOMEDIEN – DENGANG OG I DAG

29. marts kl. 17:0018:00

TALK: HOLBERG OG KOMEDIEN – DENGANG OG I DAG

med instruktør og dramatiker Christian Lollike og moderator Christian Have

Ludvig Holberg (1684-1754) blev epokegørende for såvel dansk litteratur som teater, og hans 300 år gamle værker inspirerer stadig tidens dramatikere og kan fortsat få publikum i salene.

Teater og litteratur var Wilhelm Marstrands store inspiration, og særligt begejstret var han for Holberg; når han bragte satiren ind sine billeder, var det som oftest med Holberg som forlæg, hvis populære komedier han blev ved med at vende tilbage til. Om end Holberg var 100 år før Marstrands tid, yndede guldaldermaleren at vække udsnit af Holbergs mange scener til live i malerkunsten – til stor begejstring for samtiden.

Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Christian Lollike er kunstnerisk leder af det toneangivende teater SORT/HVID og stod i 2017 bag iscenesættelsen af Erasmus Montanus på Aarhus Teater, som modtog Årets Reumert for bedste forestilling. Med en af landets førende kulturformidlere Christian Have som moderator fortæller Lollike her om den Holberg, han har lært at kende og kom til at vokse med – fra han oplevede Holbergs tekster som uforståelige i gymnasietiden og siden omsatte til tidssvarende og populært teater. Hvad har Holberg og komedien betydet for mennesker og samfund gennem tiden – og hvad vi kan bruge Holberg til i dag?

Pris: 100 kr. / 30% rabat for årskortholdere

Cafeen serverer inden arrangementet aftenens ret til 145 kr. Bestil sammen med billetkøb i linket nedenfor.

Køb billet her

MERE HOLBERG?

Tirsdag 22. marts kl. 17 får vi besøg af skuespiller Henrik Koefoed, der læser op af Holberg-tekster. Læs mere her.

 

Detaljer

Dato:
29. marts
Tidspunkt:
17:00 – 18:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@