,
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

’ER DU SELV INDVIKLET, SÅ BLIVER DIT LIV DET OGSÅ’ OM TOVE DITLEVSENS ROMAN ’GIFT’

12. oktober 2021 kl. 17:0018:30

’ER DU SELV INDVIKLET, SÅ BLIVER DIT LIV DET OGSÅ’.
OM TOVE DITLEVSENS ROMAN ’GIFT’

’Gift’ af Tove Ditlevsen udkom i 1971 med en kultegning af en ung kvinde, der sidder foroverbøjet med albuerne hvilende på sine knæ. Pigen er tegnet af Ib Spang Olsen, der efter sigende også fandt på bogens titel, mens han illustrerede. Tove Ditlevsen havde skrevet romanen under arbejdstitlen ’Ægteskab’ men blev overbevist af Ib Spang Olsen om den hard-core dobbelttydige henvisning til både hendes fire ægteskaber og hendes afhængighed af petidin og andre smertestillende stoffer, der gjorde hende til narkoman.

”Gift” er ifølge litteraturformidler Nanna Damsgaard- Larsen en af de allerstørste klassikere indenfor dansk litteratur. Det er en historie om at være kvinde og om en indre kamp mellem det hun bør, og det hun længes mod. En evig kamp mellem at ville have en snorlige borgerlig familie med søde børn og en pæn mand, og så den vildskab, der bruser i hende, som både gør hende til narkoman og til en af Danmarkshistoriens største forfattere. Nanna Damsgaard-Larsen fortæller og samtaler med publikum om ’Gift’ og hvilken rolle, den spiller i forfatterskabet og ikke mindst hvordan den henvender sig til os i dag, 50 år efter den udkom.

Pris: 100 kr. 50% til årskortholdere.
KØB BILLET HER
Billet til et arrangement inkluderer altid entre til museet.

Mad efter arrangementet
Cafeen tilbyder aftenens ret efter arrangementet (Menu på vej) som kan tilkøbes via ovenstående link. Bordet er automatisk booket til Jer, når I køber madbillet.
Pris 145 kr. 10 % til årskortholdere.

Obs:
I tilfælde af at myndighederne genindfører restriktioner på arrangementer, er vi selvsagt nødt til at begrænse antallet af publikum ved arrangementer. Ved en genindførelse af restriktioner vil vi kontakte de billetkøbere, som måtte være de senest tilkommende deltagere for annullering af deres billetter. I så tilfælde får man selvfølgelig refunderet sit billetkøb.

Detaljer

Dato:
12. oktober 2021
Tidspunkt:
17:00 – 18:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
Nivå, 2990 Danmark

@