• Foredrag om kunst

Foredrag om kunst

I anledning af sommerudstillingen ‘Viggo Johansens akvareller’ indledes sæsonen i august med et foredrag om den mere ukendte skagensmaler fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900. Herefter bliver vi i perioden, men nu med perspektiver til billedkunsterne L.A. Ring & H.A. Brendekilde og den realisme og symbolisme, der prægede deres kunstneriske virke. Udover foredrag om de to ‘kunstnerbrødre’, hører vi om kunstnerkredsen omkring Kählers værksted og den betydning den fik for perioden og eftertiden, om lysets kraft i billedkunst og fotografi, og instruktør Bille August fortæller om at lave historiske film fra perioden.

Med udgangspunkt i Malerisamlingens betydelige samling af guldalderværker er kunsthistoriker Charlotte Christensen inviteret til en TALK på museet for at belyse, hvilke værker der reelt var populære i guldalderen – kontra dem, der i dag anses som de mest bærende guldalderværker.

Nivaagaards Malerisamling har fået installeret et teleslyngeanlæg, så tale under foredrag nu kan høres klart og tydeligt, hvis man benytter et høreapparat, der er beregnet til dette.

Se hvilke foredrag, talks, mm. vi tilbyder »


@