• Foredrag om kunst og natur

Foredrag om kunst og natur

Siden Scherfig malede sine fantasti­ske dyremotiver, er mange af klodens dyrebestande reduceret med mere end 50 pct. Året, hvor vi viser særudstillingen ‘Hans Scherfig. Myter og drømme’, står i biodiversitetens tegn: Med FN’s globale naturmål har Danmark sammen med 192 andre lande forpligtet sig til at stoppe tilbagegangen og tabet af biodiversiteten inden 2020.

Med Scherfigs kunst som kærlig ramme samarbejder vi med WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening Fredensborg, der hver dag arbejder for at genskabe en natur i balance, om vigtige foredrag og tværfaglig formidling. Arrangementer, der beriger os om naturens glæder og nødvendigheder og om, hvordan det mangfoldige og rige dyreliv stadig står til at redde. Vi tager temperaturen på udvalgte tilstande i naturen, og lader kunst og viden inspirere og guide os ind i klodens ressourcer og rigdomme af i dag. Derudover skal vi høre om Scherfig og den politiske kunst og hans forfatterskab – sidstnævnte får vi også oplæsninger fra ved skuespiller Lars Knutzon.

Udover foredrag omkring særudstillingen med Scherfig, har vi i begyndelsen af året foredrag med kunstner Allan Otte om sin tilknytning til Ring og Brendekildes værker, TALK med kunstner Eva Koch i forbindelse med udstillingen af hendes store hovedværk VILLAR på museet og et Koncertforedrag ved kunsthistoriker Alice Fanøe.

Vi anbefaler at købe billetterne på forhånd, da der er et begrænset antal pladser. Det er ikke muligt at reservere billetter til betalingsarrangementer. Billetter kan købes på to måder: via billetto.dk eller i museets reception. Billetkøb via billetto.dk giver den ekstra fordel, at du ved tilvalg af aftenens ret i cafeen får kaffe og dessert med i prisen. Billet til et arrangement inkluderer altid entre til museet. 

Nivaagaards Malerisamling har teleslyngeanlæg installeret, så gæster med høreapparat beregnet til dette har mulighed for at høre vores foredrag.

Se hvilke foredrag, talks, mm. vi tilbyder »


@