,

Bemærk: Vi tilbyder i øjeblikket halv pris på entrébillettens normalpris tirsdag-fredag kl. 16-20. Det skyldes, at salene i Gl. Afdeling er lukket pga. museets klimarenovering, og en større udstilling med museets egen samling derfor ikke kan opleves i perioden. De resterende sale forventes at kunne åbne i løbet af december, når sidste etape af klimarenoveringen tillader det. 

Udover særudstillingen med Ib Spang Olsen vises i øjeblikket en ophængning med udvalgte værker fra guldaldersamlingen. Velkommen!

3. oktober 2021 – 9. januar 2022

Ib Spang Olsen 100 år

Ib Spang Olsens fantasifulde univers og særlige blik for det eventyrlige i hverdagen fascinerer og overrasker stadig. Gennem hele sit liv boltrede han sig utrætteligt i billeder og ord, og han har med sin enorme fortælleglæde og fabulerende streg tryllebundet generationer af børn og voksne.

Han var nær ven til forfattere og digtere som Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen, illustrerede flittigt H.C. Andersen og anden verdenslitteratur og skrev selv vidunderlige børnebøger. Hans hjerte bankede særligt for de mindste såvel som for naturens dyr og planter, og hans frodige tegninger emmer af kærlighed til livet.

Hans billedproduktioner favner både vægudsmykninger og frimærker, plakatkunst og tv-produktioner samt talrige avis- og bogillustrationer, som han udførte med stor indlevelse.

I 2021 ville den folkekære tegner, illustrator og forfatter være fyldt 100 år. Det markerer Nivaagaards Malerisamling med en udstilling af både kendte og mere overraskende værker fra Ib Spang Olsens mangfoldige kunstneriske virke: fra fantasifulde krusedulletegninger over erindringsbilleder og eventyrillustrationer til erotiske mesterværker.

Velkommen!

Udstillingen er støttet af Ny Carlsbergfondet

>Arrangementer i forbindelse med udstillingen »

>Køb udstillingsplakaten »

>Køb bogen ‘Verdens bedste Ib Spang Olsen’ »

Presse

>Pressemeddelelse og pressebilleder »

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  >Jyllands-Posten »
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  >Kristeligt Dagblad »

>Lyt: P4-indslag med Martin Spang Olsen på åbningsdagen (minuttal 01:32:20 – 01:44:58) »

Åbningstaler

Se åbningstalerne fra ferniseringen 2. oktober – indledt af museumsdirektør Andrea Rygg Karberg, hvorefter Lasse Spang Olsen (05:30) og Martin Spang Olsen (11:30) taler om deres far:

Planlæg dit besøg

I forbindelse med foredrag og koncerter på museet kan der enkelte dage være begrænset adgang til udstillingen (typisk ml. kl. 16.30-20 i hverdage). Tjek museets aktivitetskalender her, om det berører dit planlagte besøg. Det vil fremgå af det enkelte kalenderpunkt.


@