,

3. oktober 2021 – 9. januar 2022

Ib Spang Olsen 100 år

Ib Spang Olsens fantasifulde univers og særlige blik for det eventyrlige i hverdagen fascinerer og overrasker stadig. Gennem hele sit liv boltrede han sig utrætteligt i billeder og ord, og han har med sin enorme fortælleglæde og fabulerende streg tryllebundet generationer af børn og voksne.

Han var nær ven til forfattere og digtere som Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen, illustrerede flittigt H.C. Andersen og anden verdenslitteratur og skrev selv vidunderlige børnebøger. Hans hjerte bankede særligt for de mindste såvel som for naturens dyr og planter, og hans frodige tegninger emmer af kærlighed til livet.

Hans billedproduktioner favner både vægudsmykninger og frimærker, plakatkunst og tv-produktioner samt talrige avis- og bogillustrationer, som han udførte med stor indlevelse.

I 2021 ville den folkekære tegner, illustrator og forfatter være fyldt 100 år. Det markerer Nivaagaards Malerisamling med en udstilling af både kendte og mere overraskende værker fra Ib Spang Olsens mangfoldige kunstneriske virke: fra fantasifulde krusedulletegninger over erindringsbilleder og eventyrillustrationer til erotiske mesterværker.

Velkommen!

>Pressemeddelelse og pressebilleder »

>Køb udstillingsplakaten »

Udstillingen er støttet af Ny Carlsbergfondet


@