,

Jul på Nivaagaards Malerisamling

Julen 2021 står i Ib Spang Olsens tegn på Nivaagaards Malerisamling. Nisser var et af Ib Spang Olsens mest yndede motiver; han tegnede dem som illustrationer til både bøger, julekalendere og animationer – og for sin egen fornøjelses skyld.

Ib Spang Olsen var overbevist om, at han en sommerdag i en alder af 21 år havde set en nisse i et kort sekund, siddende på en bjælke i en lade. Denne oplevelse fulgte ham resten af livet og kom også til at præge hans tegninger af nisser. Hans værker er ofte befolket af trolde, lygtemænd, nisser og andre væsener, der i hans øjne har lige så stor berettigelse i naturen som os mennesker.

Hele december: Juleklip
I hele december frem til jul kan voksne og børn i museets havefoyer klippe Ib Spang Olsen-nisser til at hænge på museets juletræ eller tage med hjem.

Der er også opgaveark, som børnene kan tage med og løse på deres opdagelse i Spang Olsens fantasifulde univers, et børnebord fyldt med skønne Ib Spang Olsen-bøger at fordybe sig i og tegneborde, hvor børnene og deres voksne kan lave egne små værker og hænge op i passagen til udstillingen.

 

 

Søndag 28. november kl. 12-15: Første advent på museet
Traditionen tro inviterer museet til kreativt værksted den første søndag i advent. I år skal der laves lernisser, præcis som Ib Spang Olsen gjorde hver jul med sin familie. Kunstner Marina Pagh guider og vejleder.

Gratis for gæster u. 18, årskortholdere eller når entreen er betalt.

 

 

Torsdag 7. december kl. 17: Oplæsning af ‘Niseen hos spækhøkeren’

I udstillingen indgår flere af Ib Spang Olsens illustrationer til H.C. Andersens eventyr, heriblandt ‘Nissen hos spækhøkeren’. Skuespiller Bodil Jørgensen læser nisse-eventyret højt i udstillingen.

Gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt. Tilmelding nødvendig via info@nivaagaard.dk

 

 

Torsdag 9. december kl. 19.30: Julekoncert med Fredensborg Slotskirkes Pigekor

Fredensborg Slotskirkes Pigekor synger julen ind på Malerisamlingen. Koret optræder med skønne danske juleklassikere, engelske carols og lidt nyere arrangementer.

Koncertpris 150 kr./ 30% til årskortholdere. Køb billetten her.

Caféen serverer før koncerten aftenens juleret, der kan tilkøbes som madbillet i forbindelse med billetkøbet.

Hver torsdag kl. 17: Gratis introduktion
Til særudstillingen ’Ib Spang Olsen 100 år’
Varighed: 30 min.
Gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt.

Lørdage og søndage (27. november – 19. december) kl. 10-16: Juletræssalg

De lokale spejdere ’De Vilde Svaner’ sælger økologiske juletræer på museets parkeringsplads. Der sælges flotte Nordmannsgran i flere forskellige størrelser, med og uden fod samt gran i bundter. Har man ikke selv mulighed for at køre sit træ hjem, kan man betale lidt ekstra og få træet bragt ud.

Spejdernes indtjening fra juletræssalget går til deres deltagelse i Spejdernes Lejr, hvor op til 40.000 spejdere fra hele Norden mødes i Hedehusene i sommeren 2022.


@