• Koncertrække: Rytme, Harmoni & Melodi

Koncertrække: Rytme, Harmoni & Melodi

Nivaagaards Malerisamling præsenterer i efteråret 2019 en særlig koncertrække kurateret og præsenteret af Nikolaj Koppel med pianist Alexander McKenzie ved flyglet og gæster fra musikkens og ballettens verden.

Musik og billedkunst har meget tilfælles. Et maleri er ofte komponeret ud fra en særlig rytme, og de enkelte former og farver indtræder i en samlet harmoni eller disharmoni. Tilsvarende findes også i musikkens sprog nogle grundelementer, der ligger bagved en kompositions fortælling og følelse. Fæl- les for musikken og billedkunsten er også, at værkerne som oftest taler til os uden ord og på tværs af alle grænser. I denne koncertrække udforsker Nikolaj Koppel sammen med pianist Alexander McKenzie tre af musikkens helt grundlæggende elementer: Rytme, harmoni og melodi. Undervejs hører vi skønne musikalske værker, både i uddrag og i deres helhed, fra vidt forskellige genrer og perioder.

Koncertrækken er støttet af Kulturpuljen, Fredensborg Kommune.

Koncerterne med tilhørende præsentationer af Nikolaj Koppel finder sted i Malerisamlingens Søjlesal, omgivet af mesterværker af L.A. Ring og H.A. Brendekilde.

Pris pr. koncert: 200 kr. Halv pris for årskortholdere.

RYTME
TORSDAG 26. SEPTEMBER KL 19.30
Gæsteoptræden ved ballerina Emma Håkansson

HARMONI
TORSDAG 24. OKTOBER KL 19.30
Gæsteoptræden ved violinist Niklas Walentin

MELODI
TORSDAG 14. NOVEMBER KL 19.30
Gæsteoptræden ved ballerina Emma Håkansson


@