,

Kunsten at blive snydt – Afsløringen

Nivaagaards Malerisamling brød alle kunstens regler, da museet i efteråret 2017 byttede et af sine originale mesterværker ud med en nymalet kopi og spurgte gæsterne: Hvem finder forfalskningen?

Den 14. november havde museet besøg af et TV-hold og et castet publikum ifm. optagelser til DR-programmet ‘Kunsten at blive snydt’, der udfordrede deltagerne til at finde den hemmelige forfalskning.

Mandag den 19. marts sendte DR programmet ’Kunsten at blive snydt – Guldalder’. Se eller gense programmet her:
Knap til Dr1

 

I forbindelse med udsendelsens afsløring af det falske maleri, hænger Malerisamlingen det falske og det ægte maleri frem ved siden af hinanden, så publikum kan nærstudere de to værker. Kunstneren som har forfalsket værket er Kristian Vodder Svensson, og nogle af hans øvrige værker vises også frem. Malerierne kan ses fra tirsdag den 20. marts kl. 11 og to måneder frem til søndag den 27. maj kl. 17.

Udlodning af 2 x gavekort til museumsbutikken (værdi pr. stk. 1.000 kr.) I efteråret kunne Malerisamlingens publikum gætte på hvilket værk der var det falske, ved at aflevere et skriftligt bud i receptionen. De to vindere af et gavekort hver til en værdi af 1000 kr. blev: Ingelise Mandrup fra Værløse samt Karsten Kyed Pedersen fra Smørum.


@