• Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi præsenterer i foråret 2020 tre spændende forfatterforedrag og en oplæsning.

I anledning af forårets to særudstillinger med henholdsvis Eva Kochs VILLAR og Hans Scherfig sætter vi i denne sæson fokus på litteratur, der omhandler krig og dens følger samt naturligvis Scherfigs betydningsfulde litterære arbejde.

Vi indleder sæsonen med at læse romanen ’Min broders vogter’ af Leif Davidsen i relation til særudstillingen med Eva Kochs videoværk VILLAR – om en families splittelse under Den Spanske Borgerkrig. Begge værker er skæbnefortællinger om krig og kærlighed. Leif Davidsen fortæller om tilblivelsen af sin bog og giver et indblik i de mange kampe, idealistiske såvel som fysiske, en borgerkrig efterlader.

Natasha Illum Berg er en dansk/svensk forfatterinde og storvildtsjæger bosat i Tanzania, hvor hun gennem sin fond Ivory Black Foundation arbejder for den afrikanske elefants overlevelse. Hun har skrevet i museets Hans Scherfig-katalog, og besøger os for at fortælle om sin egen novellesamling Med hensyn til Harry med paralleller til Scherfigs kunst.

Litteraturanmelder og digter Lars Bukdahl holder forfatterforedraget om Hans Scherfig og fortæller om hans forfatterskab og de politiske overbevisninger, der afspejler sig så særligt i netop Scherfigs litteratur. Endelig får vi besøg af skuespiller Lars Knutzon, der læser op af Scherfigs fine tekster.

Forfatteraftener

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere

Se her i kalenderen hvornår der afholdes forfatterforedag »

Vi anbefaler at købe billetterne på forhånd, da der er et begrænset antal pladser. Det er ikke muligt at reservere billetter til betalingsarrangementer. Billetter kan købes på to måder: via billetto.dk eller i museets reception. Billetkøb via billetto.dk giver den ekstra fordel, at du ved tilvalg af aftenens ret i cafeen får kaffe og dessert med i prisen. Billet til et arrangement inkluderer altid entre til museet. 

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger, primært udvalgt af kredsen selv. Der er ingen tilmelding til læsekredsen, man dukker bare op.

Læsekreds

Gratis

Se her i kalenderen hvornår der afholdes læsekreds og hvilke bøger vi læser »

 


@