• Litteratur på museet

Litteratur på museet

Litteraturen klæder og inspirerer kunsten og omvendt. Vi præsenterer dette efterår fire spændende forfatterforedrag med både den nyeste og ældre litteratur.

I anledning af særudstillingen ‘Kunstnerbrødre. L.A Ring & H.A. Brendekilde’ læser vi Henrik Pontoppidans lille roman ’Nattevagt’ fra 1894, som Pontoppidan skrev med inspiration fra Ring og Brendekilde.

To af samtidens store forfatternavne, Thomas Korsgaard og Kim Fupz Aakeson, kommer og fortæller om hver deres seneste bogudgivelser og hvordan de bruger realismen som greb i deres romaner.

Sæsonen indledes med Henrik Engelbrechts roste værk ‘Hjertet brast i toner – med H.C. Andersen i operaen’ baseret på H.C. Andersens dagbøger, breve og operatekster – med H.C. Andersen selv kiggende med under foredraget fra C.H. Blochs mesterportræt af digteren i Søjlesalen.

Forfatteraftener

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere

Se her i kalenderen hvornår der afholdes forfatterforedag »

Museets læsekreds inviterer en gang om måneden nye og gamle deltagere til at dykke med ned i gode bøger, primært udvalgt af kredsen selv. Der er ingen tilmelding til læsekredsen, man dukker bare op.

Læsekreds

Gratis

Se her i kalenderen hvornår der afholdes læsekreds og hvilke bøger vi læser »

 


@