,
  • Nivaagaards Malerisamling får ny direktør

Nivaagaards Malerisamling får ny direktør

Andrea Rygg Karberg er fra 1. juni 2017 ansat som ny direktør på Nivaagaards Malerisamling, hvor hun efterfølger Michael Bjørn Nellemann. Andrea Rygg Karberg er 46 år gammel og mag.art. i kunsthistorie. Hun har gennem de seneste ti år skabt en række succesfulde udstillinger på ARKEN Museum for Moderne Kunst, hvor hun har fungeret som museumsinspektør.

Nivaagaards Malerisamling får med Andrea Rygg Karberg en direktør med stor erfaring i at udtænke og iscenesætte vidt forskellige udstillinger af dansk og international kunst. Hun har skrevet og redigeret talrige publikationer i forbindelse med sine udstillinger og formidler som foredragsholder sin optagethed af kunst med et stærkt engagement.

 

Andrea Rygg Karberg udtaler i forbindelse med ansættelsen:
”Nivaagaards Malerisamling er en kunstsamling i verdensklasse, som jeg er meget taknemmelig for at få lov til at arbejde med.
Jeg ser frem til at udbrede kendskabet til museets mesterværker fra renæssance, barok og dansk guldalder. Samlingen giver et historisk perspektiv på vores egen tid og danner den perfekte klangbund for udstillinger af både ældre kunst og den nyeste samtidskunst.
Samtidig er jeg utroligt glad for den store lokale opbakning til Nivaagaards Malerisamling fra både frivillige, de mange gæster og ikke mindst Fredensborg Kommune.”

Bestyrelsesformand Joachim Malling tilføjer:
”Andrea Rygg Karberg har imponeret bestyrelsen med sin viden om og sine visioner for Nivaagaards Malerisamling. Museet er i god gænge, og vi ser frem til en ny spændende periode i Nivaagaards historie under hendes ledelse.
En enig bestyrelse har således i valget af Andrea Rygg Karberg lagt vægt på både at forny og bevare. Et højt energiniveau og stor faglig indsigt vil kendetegne de næste års arbejde med at skabe fortsat fremdrift og nye initiativer i tæt samarbejde med Nivaagaards Malerisamlings øvrige, meget dedikerede, medarbejdere og frivillige.”


@