,

Tegneskole for børn og unge mellem 8 og 16 år

Rembrandts Lærlinge

Tilmeldingen for 2. halvår 2022 er åben.

Elsker du at tegne og være kreativ? Vær med på vores tegneskole Rembrandts Lærlinge og lær en masse nye teknikker og metoder. Vi tager udgangspunkt i den store kunst på museets vægge og nær det er godt vejr, tegner vi måske i parken. Denne sæson skal vi blandt andet inspireres af portrætkunst og pop-art!

Tegning hver lørdag
Hold 1: Klokken 11-13 for de 8-12-årige
Hold 2: Klokken 13.15-15.15 for de 12-16-årige

Undervisere: Marina Pagh og Stine Juul

Portrætkunst og Pop Art
Denne sensommer og efterår skal vi inspireres af den italienske kunstner Sofonisba Anguissola, der var portrætmaler og som man kan opleve i særudstilling på Malerisamlingen fra september. Vi kommer til at arbejde med portrætkunst og selvportrættet på forskellige måder.

På holdet kommer vi også til at arbejde med særudstillingen ‘Danh Vo præsenterer: Sister Corita’. Sister Corita var kunstner og nonne og skabte Pop Art i Californien i 1960’erne og inspireret af hende skal vi arbejde med Pop Art og bogstavskunst. Vi kommer bl.a til at tegne og trykke bogstaver og laver vores egne slogans. Vi kigger også på andre Pop Art-kunstnere og omsætter det til vores eget udtryk. Den tredje kunstner vi skal inspireres af er Maria Sibylle Merian. Hun var også var nonne og arbejdede med kunst i 1600 tallet. Hun tegnede insekter i Indonesien og var optaget af metamorfose, som når sommerfuglepuppen udvikles og bliver til en smuk sommerfugl. Vi kommer til at tegne små ting der bliver store og store ting der bliver ganske små.
Undervejs i forløbet vil der hele tiden blive arbejdet med nye teknikker og ideer der kan udvikle vores tegneegenskaber og give os en god værktøjskasse.

 

Første undervisningsgang er lørdag den 20. august 2022 og sidste er lørdag 26. november 2022.

Alle datoer for undervisning:
20. august, 27. august, 3. september, 10. september, 17. september, 24. september, 1. oktober, 8. oktober, 5. november, 12. november, 19. november, 26. november.

Bemærk, at der ikke er undervisning 15. oktober, 22. oktober og 29. oktober grundet efterårsferie-uger og Halloween på museet. 

 

Undervisningen koster 630 kr. pr. barn pr. sæson (12 lørdage).

Hver elev bedes medbringe:
En tegneblok A3 uden spiralryg i god papirkvalitet, der også kan bruges til akvarel.
3 blyanter: HB, 3B, 6B samt viskelæder og blyantsspidser.
1 fineline tuschpen, f.eks. Staedtler 0,3mm eller lignende, men vandfast. Husk også varmt tøj og en lille madpakke/lidt at drikke/ eller frugt.

 

TILMELD DIG HER

 

Fredensborg Kommune tilbyder økonomisk tilskud til fritidsaktiviteter til børn mellem 0-17. Læs mere her og klik øverst på fanen: ‘Tilskud til fritidslivet’.

Hvis der er visse forhold omkring dit barn, som gør, at der skal tages særlige hensyn, bedes i oplyse det ved tilmelding. Så tager vi en god dialog om det. Ligeså hvis du er i tvivl om holdvalg og barnets alder. Skriv til underviser Marina Pagh på marina@marinapagh.dk eller 23613853.

Vi gør opmærksom på, at det enkelte hold oprettes, når der er minimum 8 tilmeldinger. Er der færre end 8 deltagere, oprettes holdet desværre ikke for sæsonen.


@