,

Tegneskole for børn og unge mellem 8 og 16 år

Rembrandts Lærlinge

>> TILMELD DIG HER

Elsker du at tegne og være kreativ? Vær med på vores tegneskole Rembrandts Lærlinge og lær en masse nye teknikker og metoder. Vi tager udgangspunkt i den store kunst på museets vægge og når det er godt vejr, tegner vi måske i parken. Denne sæson skal vi blandt andet inspireres af portrætkunst og pop-art!

Tegning hver lørdag
Hold 1: Klokken 11-13 for de 8-12-årige >> Tilmeld
Hold 2: Klokken 13.15-15.15 for de 12-16-årige >> Tilmeld

Undervisere: Marina Pagh og Stine Juul

Første undervisningsgang er lørdag den 20. august 2022 og sidste er lørdag 26. november 2022.

Pris: 630 kr. pr. barn pr. sæson (12 lørdage)

Om undervisningen: Portrætkunst og Pop Art

Denne sensommer og efterår lader vi os inspirere af den italienske kunstner Sofonisba Anguissola, der var portrætmaler, og som man kan opleve i en særudstilling på Malerisamlingen fra september. Vi kommer til at arbejde med portrætkunst og selvportrættet på forskellige måder.

Vi skal også arbejde med særudstillingen ‘Danh Vo præsenterer Sister Corita’. Sister Corita var kunstner og nonne og skabte Pop Art i Californien i 1960’erne, og inspireret af hende skal vi arbejde med Pop Art og bogstavskunst. Vi kommer bl.a. til at tegne og trykke bogstaver og laver vores egne slogans. Vi kigger også på andre Pop Art-kunstnere og omsætter det til vores eget udtryk.

Den tredje kunstner vi skal inspireres af er Maria Sibylle Merian. Hun var også var nonne og arbejdede med kunst i 1600 tallet. Hun tegnede insekter i Indonesien og var optaget af metamorfose, som når sommerfuglepuppen udvikles og bliver til en smuk sommerfugl. Vi kommer til at tegne små ting der bliver store og store ting der bliver ganske små.

Undervejs i forløbet vil der hele tiden blive arbejdet med nye teknikker og ideer, der kan udvikle vores tegneegenskaber og give os en god værktøjskasse.

Alle datoer for undervisning:
20. august, 27. august, 3. september, 10. september, 17. september, 24. september, 1. oktober, 8. oktober, 5. november, 12. november, 19. november, 26. november.

Bemærk, at der ikke er undervisning 15. oktober, 22. oktober og 29. oktober grundet efterårsferie-uger og Halloween på museet. 

Praktisk information

Hver elev bedes medbringe:

  • En A3-tegneblok uden spiralryg i god papirkvalitet, der også kan bruges til akvarel.
  • 3 blyanter: HB, 3B, 6B samt viskelæder og en blyantsspidser
  • 1 vandfast fineline tuschpen, f.eks. Staedtler 0,3 mm eller lignende
  • En lille madpakke eller frugt og en vandflaske
  • Varmt tøj, hvis vi skal udenfor.

Er der visse forhold omkring dit barn, som der skal tages særlige hensyn til, bedes det oplyses ved tilmelding, så vi kan tage en god dialog om det. Det samme gælder, hvis du er i tvivl om holdvalg i fht. barnets alder. Skriv til underviser Marina Pagh på marina@marinapagh.dk eller 23613853.

Fredensborg Kommune tilbyder vanskeligt stillede familier et økonomisk tilskud, et såkaldt Fripas, til fritidsaktiviteter for børn mellem 0-17. Læs mere her og klik øverst i venstre side: ‘Ansøg om Fritidspas’.


@