,

Indskoling (Børnehave – 3. klasse)

Detaljen fortæller: Ved hjælp af dialog, lege og praktiske øvelser vil vi have fokus på de mange detaljer og informationer, som gemmer sig i malerierne. Her er elevernes fantasi og ideer det vigtigste værktøj og de får mulighed for at tale, tegne og skrive om hvad de ser. I forløbet vil der også blive lagt vægt på, at introducere eleverne for, hvad det vil sige at gå på museum.

Bibelske fortællinger: Hvem er kvinden med barnet på skødet? Hvordan kan man kende Jomfru Maria? Ved hjælp af dialog, lege og praktiske øvelser, vil vi se på farver og symboler i de religiøse motiver fra renæssancen. Dette undervisningsforløb giver eleverne et indblik i de bibelske historier, der fortælles i malerierne.

Portrætter: Hvordan laver vi portrætter i dag? Hvordan ville du med et billede fortælle andre om hvem du er? Med udgangspunkt i os selv og malerierne på museet vil dette forløb lægge vægt på identitet og repræsentation. Ved at tegne, skrive og fortælle, møder vi de forskellige personer i portrætterne og snakker om hvad, man kan sige med et billede.

Landskaber: Malerier er vinduer til nye verdener. Hvor er vi rejst hen? Er vi rejst til de varme eller kolde lande? Eller er vi rejst til en eventyrverden hvor alt kan ske?  Ved hjælp af dialog, lege og praktiske øvelser går vi ind i de forskellige landskaber, og taler om de følelser og associationer vi får derinde.

Efteråret 2022: Bogstaver og billeder

Til efterårets udstillinger SOMEDAY IS NOW. DAHN VO PRÆSENTERER SISTER CORITA og SOFONISBA – HISTORIENS GLEMTE MIRAKEL tilbyder vi et forløb om venskab, der giver børnene plads til at gå på opdagelse i bogstaver, ord og malerier. Der er masser af leg, fortælling og eksperimenter.

Forløbet er målrettet ’de store’ i børnehaver, 0. og 1. klasser.

Her ønsker vi at aktivere børnenes sanser, følelser og indlevelsesevne og formidle glæde ved æstetiske oplevelser.

Gennem dialog og aktiv deltagelse undersøger vi kunst af popkunstner og nonne Sister Corita (1918-1986), der skabte ordrige værker og tilskyndede en kærlig og retfærdig verden. Og vi undersøger, hvordan renæssancekunstneren Sofonisba Anguissola (1532-1629/1630) på sine malerier fortalte, hvordan det var at være barn i sin samtid.

Undervejs ønsker vi at understøtte et demokratisk fællesskab, hvor børnene kan lege med og udtrykke sig om/i billeder. Til slut skal børnene skabe egne billeder af en venlig og rar verden vha. bogstaver, ord og tegning.

Hvornår: Undervisningsforløbet kan bookes 3. september 2022 – 15. januar 2023.

Varighed: Forløbet varer 2 timer inklusivt børnenes eget billedarbejde.  Forløbet varer 1 time uden billedarbejde.

Pris: 300 kr. / 450 kr. – Undervisningen er gratis for skoler og institutioner i Fredensborg kommune

Booking:
Undervisningsansvarlig Ditte Toft Jacobsen: dj@nivaagaard.dk eller tlf. 4914 1017.

I kan altid skrive en mail eller ringe til Ditte for spørgsmål eller særlige ønsker.


@