• Ud i naturen
  • Ud i naturen
  • Ud i naturen
  • Ud i naturen
  • Ud i naturen

Ud i naturen

Malerisamlingen afholder hver sæson forskellige udflugter, hvor deltagere drager ud i de kulturhistoriske og naturrige omgivelser sammen med en guide. Vi gentager i år de populære sanketure mod Nivå Strandenge og Fuglestemmeturene. Der vil også være havevandringer og ordvandringer i den storslåede rodondendronpark og museets ’Reservat for truede ord’ og en række blomsterkurser, der tager afsæt i William Morris skønne motiver.

Ordvandringer

I parken ved siden af Malerisamlingen er oprettet et Reservat for truede ord. Her står ca. 100 ord, som museets gæster og medarbejdere værner om, ved at besøge reservatet og tale om ordene. Gå med på ordvandringer og diskutér ordene og det danske sprog sammen med de andre deltagere og vores lokale forfatter og ordentusiast Iben Claces.
Se hvilke datoer ordvandringerne foregår her i kalenderen »

Sanketure

Sammen med Julie Swane fra Byhøst går vi ud i den skønne natur, for at høste vilde sager og tips til, hvordan vi bruger dem i køkkenet.
Se hvilke datoer sanketurene foregår her i kalenderen »

Fuglestemmetur til Nivå Strandenge

Nivå Bugt Strandenge er de eneste af deres art langs Øresundskysten nord for København. Her har Fugleværnsfonden etableret et fuglereservat takket være imødekommenhed fra Den Hageske Stiftelse, der ejer det meste af jorden.
Se hvilke datoer fuglestemmeturene foregår her i kalenderen »

Havevandringer

To søndage i maj, mens parkens mange rodondendronbuske står i fuldt flor, inviterer museet med på havevandringer med direktør for Fonden Den Hageske Stiftelse, Jørgen Hage, og planteskoleejer Svend Hansen. Kom og hør dem fortælle om den fantastiske park, og hvordan den blev til.
Se hvilke datoer havevandringerne foregår her i kalenderen »

Blomsterkurser

Vi lader os inspirere af William Morris’ motiver og univers og laver under kyndig vejledning fra Lisbeth Gjødvad smukke dekorationer, kranse eller opsatser med årstidens blomster og grene. Den færdige dekoration kan tages med hjem. Der udbydes i alt 6 kurser i april-juni.
Se hvilke datoer blomsterkurserne foregår her i kalenderen »


@