,

En stor og hjertelig tak til de mere end 60 bidragsydere fra hele landet, der i perioden 5. februar – 5. april 2021 har beriget os med i alt 125 genskabelser og nyfortolkninger af kunstværkerne i vores samling i forbindelse med museets fotokonkurrence ’Ned fra væggene – genskab kunsten med dit kamera’.

Dommerpanelet, bestående af billedkunstner Anette Harboe Flensburg og vores museumsdirektør Andrea Rygg Karberg, har gennemgået de mange bidrag, hvoraf de helst havde udvalgt mere end 20 vindere, men i henhold til konkurrencebetingelserne måtte affinde sig med at fordele de udvalgte vindere på henholdsvis en 1., 2. og en delt 3. plads.

Se de engagerede dommeres præsentation af vinderne i filmen her optaget den 8. april på Nivaagaards Malerisamling: Dommerne præsenterer vinderne af fotokonkurrencen.

Se et udvalg af de øvrige skønne bidrag her: Fotokonkurrencens online galleri.

Endnu en gang stor tak til ALLE bidragsydere! Fire af jer vandt præmier og titler, men I vandt alle vore hjerter! Må I fortsat bære kunsten videre i jeres tanker og gerninger.

Vinderne af Nivaagaards Malerisamlings fotokonkurrence ’Ned fra væggene – genskab kunsten med dit kamera’ 

  • 1. plads: Ulla Skov Jensen fra Åbyhøj med billedet ’Christian Albrecht Jensens ’Hans og Bolette Puggaards tre børn’, 1827 vs. 2021’Ulla Skov Jensen om sit billede: Modellerne er fundet via open-call, fotograferet i naturligt dagslys. Her er de pæne borgerbørn erstattet af helt almindelige søskende i en knap så almindelig iscenesættelse. 
  • 2. plads: Jakob Liisberg fra Nødebo med billedet ’Vinterdag i Nordsjælland’ inspireret af J. Th. Lundbyes ’Vinterlandskab i nordsjællandsk karakter’, 1841.Jakob Liisberg om sit billede: Billedet er taget ved Heatherhill, mellem Gilleleje og Tisvildeleje. Jeg har valgt dette motiv, fordi det ligesom Lundbyes maleri er præget af linjer, der opstår som en del af de stærke kontraster mellem sneen, bevoksningen, træerne i horisonten og den dramatiske himmel. Jeg synes, at mit billede udstråler en knugende men samtidig indtagende ensomhed.
  • Delt 3. plads: Caroline Brix Jørgensen fra Tølløse med billedet ’Barneportræt af en prins’ inspireret af Jacob van Doordts renæssanceportræt med samme titel.Caroline Brix Jørgensen om sit billede: Jeg er 14 år gammel og på mit billede kan man se min lillebror, med en krave lavet af køkkenrulle og med hjemmelavet tøj og en sort baggrund, som er et dynebetræk. Jeg valgte det her motiv, fordi jeg for at være helt ærlig syntes, det var det nemmeste, i hvert fald nemmere end et landskabsmaleri. Jeg valgte det også fordi, jeg ville udfordre mig selv på det tøj prinsen havde på og udfordre min fantasi.
  • Delt 3. plads: Inga Bækhøj Christensen fra Virum med billedet ’To koner, der taler sammen’ inspireret af Carl Blochs maleri med samme titel, 1874.Inga Bækhøj Christensen om sit billede: For tiden ville det ikke kunne tillades, at konerne står så tæt sammen – selv med maske.

Udstilling af vindere
Vinderne vil fra genåbningen af museet den 21. april og frem til ultimo juni 2021 være udstillet i Nivaagaards Malerisamlings havefoyer og indgangsparti til udstillingen ’En skønsom blanding’, der viser værker fra museets samling, som publikum ikke har kunnet opleve længe.

Derudover modtager vinderne det smukke katalog til sommerens udstilling ’Træerne findes’ af Anette Harboe Flensburg samt et årskort til museet.

Læs mere om fotokonkurrencen ‘Ned fra væggene – genskab kunsten med dit kamera’

Se også TV2 Lorrys indslag om konkurrencen.


@