,
  • William Morris. Al magt til skønheden!
  • William Morris. Al magt til skønheden!
  • William Morris. Al magt til skønheden!

13. februar – 16. juni 2019

William Morris. Al magt til skønheden!

Vi har glædet os til at vise den første store udstilling i Danmark om den indflydelsesrige, engelske kunstner William Morris (1834-1896). Morris revolutionerede britisk design, og mange danskere kender hans naturinspirerede, mønstrede tekstiler og farverige tapeter, der stadig er populære verden over.

Færre ved, at Morris også var forfatter og digter, kunsthåndværker, bogtrykker, naturelsker og indædt modstander af Viktoriatidens industrialisering. Som en af hovedkræfterne bag Arts & Craft bevægelsen sværmede Morris for middelalderens æstetik og håndværksmæssige kunnen. Han flyttede på landet og skabte et inspirerende, produktivt og til tider dramatisk kunstnerkollektiv sammen med nogle af tidens førende malere, kunsthåndværkere, arkitekter og designere. Han giftede sig med gruppens ombejlede yndlingsmodel og muse, den smukke Jane Burden. Og så var han både en succesrig forretningsmand og en af Englands første socialister.

Alt, hvad William Morris gjorde, var båret af en revolutionær gnist. Kunstneren higede efter at gøre verden og tilværelsen bedre med sit design – ved at give al magt til skønheden!

Udstillingen viser Morris’ smukke og sanselige univers af tapeter, tekstiler, møbler, glasmosaikker, bøger mm. I tilgift optræder værker af hans nærmeste samarbejdspartnere Edward Burne-Jones, Dante Gabriel Rossetti og Philip Webb.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Millesgården i Stockholm, Sverige, der viste den i efteråret 2018.

Køb udstillingskataloget »
 
 
 
 
 
Pressemeddelelse og pressebilleder »

Medielinks

Sendt 12. februar kl. 14.03 »


@