,
  • ZOO-plakater i cafeen

ZOO-plakater i cafeen

Nivaagaards Malerisamling har indledt et samarbejde med Zoologisk Have og præsenterer i cafeen et smukt udvalg af ZOO-plakater. Aage Sikker Hansen, Sven Brasch, Johannes Larsen og Valdemar Andersen er blandt kunstnerne. Zoo-plakaten for 2016 af John Kørner kan også ses i udstillingen.

Zoologisk Have har en lang plakattradition, og i mere end 100 år er plakaterne blevet brugt til at skabe opmærksomhed om Havens attraktioner og dyr. Mange af plakaterne fra første halvdel af 1900-tallet har i dag opnået en næsten ikonisk karakter. Disse kan nu nydes i museumscafeen til eftermiddagskaffen eller aftensmaden.

I Zoologisk Have er de gode til at passe på truede arter. Derfor oprettes på plænen foran den gamle direktørbolig en filial af museets Reservat for truede ord. Her kan du se truede ord som Bjørnetjeneste og vendinger som Fuld som en allike.

I museumsbutikken er det muligt at købe årets ZOO-plakat af John Kørner. Plakaten koster 299 kr. Heraf går 150 kr. til Zoos arbejde med at bevare savannens vilde giraffer.

 


@