Sorry, this entry is only available in Danish.

(Dansk) Litteratur på museet

(Dansk) Litteratur på museet


(Dansk) Vi skal læse Inger Christensens smukke renæssancefortælling 'Det malede værelse' i læsekredsen og høre skuespiller Karen-Lise Mynster læse op af bogen på museet. I anledning af Sister Corita-udstillingen har vi også Ingrid Nymos anmelderroste debutroman 'Kloster' på programmet. Til december læser Bodil Jørgensen Selma Lagerlöfs 'Legenden om juleroserne'.
(Dansk) Foredrag

(Dansk) Foredrag


(Dansk) Efterårets foredrag gør os klogere på både billedkunsten i renæssancen og nonnernes historie og ordenslivets udvikling fra renæssancen. Og så skal vi til Cremona i Italien - Sofonisbas og violinbyggernes by - og høre om renæssancens Cremona. Forfatter og operaekspert Henrik Engelbrecht fortæller om den berømte violinbygger Antonio Stradivari og komponisten Claudio Monteverdi, der lagde grundstenene til opera som kunstart.
(Dansk) Familiearrangementer

(Dansk) Familiearrangementer


(Dansk) På efterårets familieomvisninger skal vi finde bogstaver og hunde i kunsten. Vi skal tegne Hundecroquis og spille skak. Og høre om universets hemmeligheder og se på meteorregn i december. Vi glæder os også til Nat på museet til Halloween, besøg i Ringovnen i efterårsferien og Engleværksted 1. søndag i advent.
(Dansk) Koncerter

(Dansk) Koncerter


(Dansk) Kom og hør tre af jazzens stærke kvinder med orkesteret Blonde Bass 27. oktober. Til november skal vi høre opera fra renæssancens tid med Monteverdi og John Dowland, og så glæder vi os til, at Fredensborg Slotskirkes Pigekor kommer tilbage med deres skønne julekoncert i december.
(Dansk) Lørdagsomvisninger

(Dansk) Lørdagsomvisninger


(Dansk) Første lørdag i måneden kl. 14 inviterer vi til omvisning i museets egen kunstsamling - med skiftende temaer. Lørdag 5. november skal vi se på maleriets helt særlige forhold til døden som motiv. Omvisningen varer 50 min. og er gratis for årskortholdere eller når entréen er betalt.
(Dansk) Filmfredage

(Dansk) Filmfredage


(Dansk) Udvalgte fredage viser vi film med relation til den aktuelle kunst på museet: Næste gang ser vi Nonnen med legendariske Audrey Hepburn i hovedrollen - herefter har vi From Cremona to Cremona, Shakespeare in Love og Luther på programmet.
(Dansk) Korfredage

(Dansk) Korfredage


(Dansk) Hver anden fredag kl. 17 fyldes salen i Gl. Afdeling med kor- og fællessang. Se her, hvornår du kan besøge museet og gå på weekend med sang!
(Dansk) Gratis introduktioner

(Dansk) Gratis introduktioner


(Dansk) Hver torsdag kl. 17 er der introduktioner til særudstillingen 'Sofonisba - Historiens glemte mirakel'. Introduktionen varer 30 minutter og er gratis for museets gæster.
(Dansk) Croquisundervisning

(Dansk) Croquisundervisning


(Dansk) Croquistegning med levende model hver onsdag i to hold kl. 15-17 og kl. 17.30-19.30. Tilmelding ikke nødvendig - kig forbi. Pris: 100 kr. pr. gang / 70 kr. for årskortholdere.
(Dansk) Rembrandts Lærlinge

(Dansk) Rembrandts Lærlinge


(Dansk) Museets tegneskole for børn og unge mellem 8 og 16 år har i denne sæson fokus på portrætkunst og selvportrætter, Pop Art og bogstavkunst, inspireret af museets udstillingsaktuelle kunstnere Sofonisba Anguissola og Sister Corita.

Arrangementer
@