Persondatapolitik for Nivaagaards Malerisamling

Introduktion

I denne persondatapolitik kan du læse, hvordan Nivaagaards Malerisamling indsamler personoplysninger og hvad vi bruger disse personoplysninger til. Vi anbefaler, at du læser denne politik omhyggeligt igennem.

Generelt indsamler vi personoplysninger, når du eksempelvis opretter dig som årskortholder, køber en vare i vores webshop, tilmelder dig vores nyhedsbrev, vil søge et job tilmelder dig eller køber billetter til arrangementer. Det samme er gældende, når du bruger vores hjemmeside eller de sociale medier.

Nivaagaards Malerisamling er dataansvarlig (dvs. ansvarlig for behandling af personoplysninger) for de oplysninger som Nivaagaards Malerisamling indsamler.

Nivaagaards Malerisamling er underlagt, og behandler alle personoplysninger, i henhold til Lov om behandling af personoplysninger nr. 429 af 31. maj 2000 (”Persondataloven”).

Skulle du have spørgsmål, eller ønsker du yderligere information, er du velkommen til at henvende dig til Nivaagaards Malerisamling:

 

Kontaktoplysninger

Nivaagaards Malerisamling Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

CVR: 23 62 32 18 Telefon: 49 14 10 17 E-mail info@nivaagaard.dk

Persondataansvarlig: Carina Boe Witt cw@nivaagaard.dk

 

Indsamling af personoplysninger

Vi indsamler personoplysninger både direkte og via tredjemand:

  • hvis du bliver årskortholder eller støttegiver på Nivaagaards Malerisamling.
  • hvis du tilmelder dig Nivaagaards Malerisamlings nyhedsbrev.
  • hvis du foretager køb på museets webshop
  • ved tilmelding til arrangementer arrangeret af Nivaagaards Malerisamling
  • ved ansættelser
  • i markedsføringssammenhæng, hvor vi henter data direkte via cookies og via Google Analytics

 

Nivaagaards Malerisamling bruger kun de oplysninger, du giver os. Vi bruger blandt andet følgende oplysninger:

  • Navn og adresse på afsender og modtager
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse
  • CPR-nummer (hvis du bliver støttegiver)
  • Betalingsinformation

 

Behandling af personoplysninger

Opretter du dig som årskortholder bliver dine oplysninger registreret i vores medlemssystem, som vi bruger til administration af dit medlemskab herunder til information om arrangementer, ved at sende museets sæsonprogram to gange årligt med brevpost og museets nyhedsbrev via e-mail.

Bliver du støttegiver af Nivaagaards Malerisamling opbevares dine oplysninger på et lukket drev som kun relevant personale har adgang til. Støttebeløbet er fradragsberettiget og indgår automatisk som fradrag i din skattebetaling, når du giver os dit CPR-nummer. Vi indsamler dit CPR-nummer med henblik på at sende det til SKAT, så de kan kontrollere fradraget, og vi kan modtage støtten, hvorefter CPR-nummeret slettes. Vi videregiver ikke CPR-numre til andre og behandler det sikkert undervejs.

Ved tilmelding af nyhedsbrev registreres dine oplysninger (navn og e-mail) i vores nyhedsbrevsystem Mailchimp.

Når du handler i vores webshop bruger vi dine oplysninger til at behandle din bestilling, i vores webshop. I visse tilfælde kan vi også dele data med virksomheder som vi samarbejder med, også kaldet tredjemand, for at kunne behandle din bestilling.

Ved tilmelding til et arrangement på Nivaagaards Malerisamling, opbevares dine oplysninger i tilmeldingsskemaer på et lukket drev og behandles af relevant personale.

Ved ansættelser bruges personoplysninger, som registreres på et lukket drev og behandles af relevant personale.

Vi bruger cookies, og det gør vi for at sikre, at vores website fungerer optimalt. Vil du vide mere om disse cookies, og hvordan du fjerner dem? Nivaagaards Malerisamling har en cookie-politik, læs den her.

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi har ingen indflydelse på disse sites og kan ikke garantere, at virksomhederne behandler data lige så sikkert som vi gør. Vi anbefaler, at du først læser deres Persondatapolitik, inden du bruger dem.

 

Tidsfrister for sletning/opbevaring

Vi stræber efter at slette (eller anonymisere) personoplysninger, så snart de ikke har nogen relevans. Dog opbevarer vi altid regnskabsmateriale i minimum 5 år af hensyn til bogføringsloven.

 

Informationssikkerhed

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Vi har desuden truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger med henblik på at beskytte dine oplysninger mod f.eks. tab, manipulering eller uvedkommende adgang. Vi tilpasser løbende vores sikkerhedsforanstaltninger, så de opfylder den løbende teknologiske udvikling.

Vi har implementeret følgende organisatoriske og tekniske foranstaltninger:

    • Antivirus på alle it-systemer, der behandler personoplysninger.
    • Backup af alle it-systemer, der behandler personoplysninger.
    • Adgangsbegrænsning til personoplysninger, så der kun gives adgang, hvor det er nødvendigt.
    • Databehandleraftaler med leverandører, der behandler personoplysninger på Nivaagaards Malerisamlings vegne.
    • Tavshedserklæringer med personale, der har behov for at behandle personoplysninger.
    • Vejledning i sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver for personale med adgang til informationssystemer.

 

Dine rettigheder

I forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger har du adskillige rettigheder:

  • Retten til at modtage oplysning om hvordan vi behandler dine personoplysninger (oplysningspligt).
  • Retten til at få indsigt i dine personoplysninger.
  • Retten til at få urigtige personoplysninger rettet.
  • Retten til at få dine personoplysninger slettet.
  • Retten til at gøre indsigelse mod at dine personoplysninger anvendes til direkte markedsføring.
  • Retten til at gøre indsigelse mod automatiske, individuelle afgørelser, herunder profilering.
  • Retten til at flytte dine personoplysninger (dataportabilitet).

Alle ovenstående rettigheder håndteres manuelt ved henvendelse til vores persondataansvarlige.

Vi kan afvise anmodninger, der er urimeligt gentagende, kræver uforholdsmæssig meget teknisk indgriben (f.eks. at udvikle et nyt system eller ændre en eksisterende praksis væsentligt), påvirker beskyttelsen af andres personlige oplysninger, eller noget som vil være ekstremt upraktisk (f.eks. anmodninger om oplysninger der findes som sikkerhedskopier).

Hvis vi kan rette oplysninger, gør vi naturligvis dette gratis, med mindre det kræver en uforholdsmæssig stor indsats. Vi bestræber os på at vedligeholde vores tjenester på en måde, der beskytter oplysninger fra fejlagtig eller skadelig ødelæggelse. Når vi sletter dine personoplysninger fra vores tjenester, er det derfor muligt, at vi ikke altid kan slette tilhørende kopier fra vores arkivservere med det samme, og det er ikke sikkert, at oplysningerne fjernes fra vores sikkerhedskopisystemer.

Du har til hver en tid retten til at klage til Datatilsynet (https://www.datatilsynet.dk/borger/klage-til-datatilsynet/

 

Ændringer

For at kunne informere dig bedst muligt om brugen af persondata, opdaterer vi løbende denne Persondatapolitik. Vi anbefaler derfor, at du regelmæssigt læser den.


@