• Praktisk info
 • Praktisk info

Nivaagaards Malerisamling

Bemærk: Nivaagaards Malerisamling tilbyder frem til 26. september reduceret entrépris: 60 kr. (normalpris 90 kr.). Og halv pris på entrébillettens normalpris tirsdag-fredag kl. 16-20. Det skyldes, at museet frem til oktober 2021 gennemgår en større klimarenovering, hvor to af udstillingssalene er lukket. Museets samling kan i denne periode ikke opleves på museet. Til gengæld vises særudstillingen Anette Harboe Flensburg. Træerne findes i to nyrenoverede sale.

Læs alt om de gældende retningslinjer for museumsbesøget her.

Nivaagaards Malerisamling er stiftet af godsejer Johannes Hage, der i 1908 overdrog sin private kunstsamling til offentligheden som en selvejende institution. Museet er beliggende i en stor, romantisk have med gamle, smukke træer og mange forskellige rododendron. På museet kan man opleve kunstværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Endvidere viser museet to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.


Reducerede entrépriser gældende til 26. september:

Voksen: 60 kr. (45 kr. efter kl. 16)

Senior (65 år og derover): 50 kr. (40 kr. efter kl. 16)

Studerende: 40 kr. (35 kr. efter kl. 16)

Børn og unge under 18 år: Gratis

Grupper over 10 pers. pr. person: 40 kr. (35 kr. efter kl. 16)

Årskortholder: Gratis

Gæst til årskortholder: 40 kr. (35 kr. efter kl. 16)

Grupper over 10 pers. pr. person: 40 kr. (35 kr. efter kl. 16)

Gratis adgang til handicapledsagere mod forevisning af et ledsagerkort.

Betalingskort: Dankort, VISA, MasterCard, MAESTRO og VISA Electron

Planlæg dit besøg

I forbindelse med særarrangementer på museet i form af foredrag og koncerter i udvalgte sale, kan der enkelte dage være begrænset adgang til udstillingerne i afgrænsede tidsrum (typisk ml. kl. 16.30-20 i hverdage). Tjek museets aktivitetskalender her, om det berører dit planlagt besøg. Det vil fremgå af det enkelte kalenderpunkt.

Book entrebillet på forhånd: Online billetbestilling

Find vej

 • Tog: Kystbanen/København-Helsingør eller København-Nivå
  6 tog i timen fra København og kun 800 m. fra Nivå station
  www.rejseplanen.dk »
 • Bus: 388 fra Lyngby og Helsingør
  www.moviatrafik.dk »
 • Fra Nivå st. er der 10 minutters gang til museet
  www.krak.dk »
 • Bil: Rute 152: Strandvejen E47/E55
 • Fra syd — Frakørsel 6 mod Nivå. Efter afkørsel fra motorvejen, drej til højre og fortsæt lige over i lyskryds. Fortsæt til enden af vejen, ca. 2 km., og drej til højre. Nivaagaards Malerisamling vil komme på venstre hånd
 • Fra nord — Frakørsel 5 mod Humlebæk. Efter afkørsel fra motorvejen, drej til venstre og tag 2. frakørsel i rundlørsel. Drej til højre i efterfølgende lyskryds efter ca. 6 km. Fortsæt ca. 3 km. og drej til højre i lyskryds. Nivaagaards Malerisamling vil komme på venstre hånd.
 • Parkering: Der er en parkeringsplads med handicapparkering i tilslutning til museet

 

Barne- og klapvogne

 • Af sikkerhedshensyn er det ikke tilladt at medbringe barnevogne og større klapvogne i udstillingssalene
 • Mindre klapvogne er tilladt
 • Museet har en enkelt klapvogn, som kan lånes ved henvendelse i receptionen

Opladning af el-biler og el-cykler

Det er muligt at lade el-biler og el-cykler op ved parkeringspladsen og cykelstativerne ved Nivaagaards Malerisamling, mens man nyder kunsten i salene eller et ophold i cafeen. Museet har installeret en dobbelt ladestander på parkeringspladsen til gæster med Clever-abonnement; der lades med en Clever-brik i standeren. På skuret ved cykelstativerne findes 230 V stikdåser til el-cykler og Speed Pedelecs cykler. Velkommen til alle el-bilister og -cyklister!


@